Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρόβες για την Συναυλία με έργα Καλκάνη στο Ηρώδειο

Ο Λευτέρης Καλκάνης διευθύνει την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ 
Ολοι στο Ηρώδειο το Σάββατο 9 Ιουλίου, ώρα 9μμ, να ακούσουμε σε παγκόσμια πρεμιέρα τα καινούργια έργα του αρχιμουσικού της Πόλης των Αθηνών συνθέτη και μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη.
Ο βραβευμένος με το βραβείο «Δημήτρης Mητρόπουλος» συνθέτης Ελευθέριος Καλκάνης από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων θα διευθύνει το αποκορύφωμα της συνθετικής του καριέρας σε μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο.
Οι πρόβες ολοκληρώθηκαν στα στούντιο της ΕΡΤ με τον μαέστρο να έχει στην διάθεση του, σολίστ με εκπληκτικές φωνές, χορωδίες και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.
Το δυναμικό ειναι ισχυρό και περιμένουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Πρόβες Ορατορίου: Λειτουργικό για μια Πατρίδα: πρόβες.
Βικτωρία Ταγκούλη και Σπύρος Κλεισσας στην πρόβα για "Το Δάσος ", γραμμένο για το αρχέγονο δάσος των Σκουριων, που καταστρέφεται ανεπανόρθωτα απο τους σύγχρονους χρυσοθήρες.
Ορατόριο σε ποίηση Ιάσονα Λειδινού και μουσική Ελ. Καλκάνη.
Πρεμιέρα: Σάββατο 9 Ιουλίου, 9μμ, στο Ηρώδειο.
Στο Studio B της ΕΡΤ, πρόβα για τη συναυλία του Σαββάτου στο Ηρώδειο.
Ο μαέστρος και μουσουργός Λευτέρης Καλκάνης στο πόντιουμ διευθύνει την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.
Βανέσα Καλκάνη, σοπράνο 
Συναυλία για την έναρξη του Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας για τον Αριστοτέλη
Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, 9:00 μμ | Δελτία εισόδου στα ταμεία του Φεστιβάλ, Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου
Συναυλία για την έναρξη του Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας για τον Αριστοτέλη
«Αριστοτέλει χαίρειν»
Βασίλης Ασημακόπουλος, βαθύφωνος 
Συμφωνικό έργο του Ελευθέριου Καλκάνη, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε διεύθυνση του του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη.
Συμμετέχουν: η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού «Κλειγένης» από τον Δήμο Αριστοτέλη και η Χορωδία του Δήμου Βόλβης σε μουσική προετοιμασία του Στ. Καραμάνη καθώς και η Παιδική Χορωδία Rosarte της Ρόζης Μαστροσάββα
1ο μέρος: Πορτραίτα των προγόνων μου, Οβερτούρα για συμφωνική ορχήστρα
2ο μέρος: Συμφωνία αρ. 1- Εντελέχεια
Ποίηση:Γιώργος Σκυλογιάννης
Τραγουδούν:Οι σοπράνο Βανέσα Καλκάνη, Ειρήνη Κώνστα, Νάνσυ Παπακωνσταντίνου και ο βαθύφωνος Βασίλης Ασημακόπουλος.
Χορογραφίες:Δέσποινα Μαλλιαρού και Ρεγγίνα Αργυράκη
Χορεύουν:Δέσποινα Μαλλιαρού, Χρύσα Γιαννακά και Σοφία Τζανετάκου
3ο μέρος:Λειτουργικό για μια πατρίδα, Ορατόριο
Ποίηση:Ιάσων Λειδινός
Τραγουδούν: Βικτωρία Ταγκούλη και Σπύρος Κλείσσας
Αφηγητής:Ιάσων Λειδινός
Ενδυματολόγος:Βερόνικα Δημακάκου
Την παράσταση πλαισιώνουν οι δημιουργίες των video artists
Γιώργου Λαζαρίδη, Φώτη Κοροσίδη και Γιώργου Κόκκινου
Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο 
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΤΟΡΙΟ: ''ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ''
Στη συναυλία της 9ης Ιουλίου στο Ηρώδειο, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και το Ορατόριο: ''Λειτουργικό για μια πατρίδα''.
Ποίηση: Ιάσων Λειδινός / Μουσική: Ελ. Καλκάνης
Σολίστ: Βικτωρία Ταγκούλη / Σπύρος Κλείσσας / Αφηγητής: Ιάσων Λειδινός
Συμπράττουν: η παιδική χορωδία Rosarte της Ρόζης Μαστροσάββα και οι χορωδίες του Δήμου Αριστοτέλη και του Δήμου Βόλβης σε μουσική προετοιμασία Σταύρου Καραμάνη.
Με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Ελ. Καλκάνη.
Είσοδος ελεύθερη με προσκλήσεις που μπορείτε να προμηθευτείτε είτε απο τους διοργανωτές, είτε από τα ταμεία του Φεστιβάλ και του Ηρωδείου.
Νάνσυ Παπακωνσταντίνου, σοπράνο  
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μουσικές σπουδές άρχισε στο Ωδείο Πειραιά στη σχολήβιολοντσέλου. Στη συνέχεια σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά και έλαβε πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, καθώς επίσης και τα διπλώματα Σύνθεσης, Βιολοντσέλου και Πιάνου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο επαγγελματικό τμήμαδιεύθυνσης Συμφωνικής Oρχήστρας και Xορωδίας του University of Indianapolis αποκτώντας τους Aκαδημαϊκούς τίτλους Bachelor of science και Master of arts αντίστοιχα. Συνεργάστηκε στενά με τούς κορυφαίους Έλληνες συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη και Γιάννη Μαρκόπουλο σε σειρά συναυλιών στα μεγαλύτερα θέατρα της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Αμερικής, ενώ έχει συνεργαστεί και ενορχηστρώσει έργα επίσης κορυφαίων Ελλήνων συνθετών όπως: Μ. Χατζιδάκι, Δ. Σαββόπουλου, Σ. Ξαρχάκου, Β. Παπαθανασίου, N. Μαμαγκάκη, Η. Ανδριόπουλου κ.α.

Tον Ιούνιο του 2007 ενορχήστρωσε για την Boston Pops Orchestra. Έχει κλιθεί από κρατικούς και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς να επιμεληθεί προγράμματα με τη συμμετοχή κορυφαίων σολίστ.
Ως Διευθυντής Ορχήστρας έχει διευθύνει όπερες, οπερέτες, λειτουργίες, ορατόρια, ορχήστρες μουσικής δωματίου, παραστάσεις έντεχνης ελληνικής μουσικής, μιούζικαλ και βεβαίως έργα για συμφωνική ορχήστρα του διεθνούς ρεπερτορίου στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Έχει γράψει συμφωνική μουσική, ηλεκτρονική μουσική, όπερα, κοντσέρτα, έργα μουσικής δωματίου, έργα για όργανα σόλο, έργα για μικρά μουσικά σύνολα καθώς και μουσική για σύγχρονο χορό, θέατρο και κινηματογράφο.
Από το 1995 έως σήμερα είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Αγίας Βαρβάρας, από το 2001 έως το 2003 ήταν επίσης Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας όπου και ίδρυσε την Ορχήστρα Δωματίου Γλυφάδας. Δίδαξε από το 2000 έως το 2005 στα τμήματα: Διεύθυνσης Συμφωνικής Ορχήστρας, Σύνθεσης, και Ενορχήστρωση στο University of Indianapolis Athens. Από το 2006 είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και ο Αρχιμουσικός των μουσικών συνόλων του Melody Spirit Institute με τα οποία και δίδει τακτικές συναυλίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Από τον Ιανουάριο του 1996 έως και τον Απρίλιο του 2003 διετέλεσε Καλλιτεχνικός IMG_6516Διευθυντής των 18 Mουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων όπου επίσης ήταν και είναι ο μόνιμος Αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Ορχήστρας Δωματίου του Δήμου Αθηναίων με τις οποίες έχει δώσει πλήθος συναυλιών
ανά τον κόσμο. Για την προσφορά του στη διάδοση και ανάπτυξη της Συμφωνικής και Χορωδιακής μουσικής ως Μαέστρος, Καθηγητής και Συνθέτης έχει τιμηθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, απο το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», απο τον σύνδεσμο Μεγαλοσχολιτών Αθηνών, από την ΙσπανικήΠρεσβεία, από τίς Ελληνικές Κοινότητες Μοντρεάλ, Τορόντο, Βοστώνης, Σάν Λούις, Φιλαδέλφειας, Σικάγο, Φλώριντας, Ουάσιγκτον.
Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
Επίσης από την Εκκλησία της Ελλάδος από τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλο.
Τέλος το 2003 τιμήθηκε από τον Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων με το Μετάλιο της πόλεως των Αθηνών.
Η Δισκογραφία του είναι: Ο Ιάκωβος Καμπανέλης μιλάει με στίχους [Mουσικά Σύνολα της ΕΡΤ], Όνειρο παιδιών της γειτονιάς [Μ.Χατζιδάκης], Velvet Desire, Passion [Μ.Θεοδωράκης], Οι φόβοι του μεσημεριού [Γ.Σταυριανός], Σαββόραμα
[Δ.Σαββόπουλος], Athens Symphony Orchestra: Round dances from the corners of Hellas, Balkanica [G.Bregovich],The sound of time , Διαχρονικά και Αγαπημένα, Ζωντανά στο Λυκαβηττό, Εν χορδές και Ωδαίς αλλαλάξωμεν, Bouquetof Classical Roses, 18 tribute στο Γιάννη Μαρκόπουλο και Nadia Weinberg «on tour»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου