Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Η φανταστική σοπράνο-κολορατούρα Βανέσσα Καλκάνη με την αγγελική φωνή στο Mέγαρο

Βανέσσα Καλκάνη 

Μαγευτική η συναυλία του συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με πρωταγωνίστρια την Βανέσσα Καλκάνη 

Μέγαρο plus, Κυριακή 10 Ιουλίου 2016. Η Βανέσσα Καλκάνη στο ρόλο του Αγγέλου έκλεψε την παράσταση, όλοι θέλαν την πλησιάσουν να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί της, μαγεμένοι από την υπέροχη φωνή και την παρουσία της μέσα σε μια αστραφτερή τουαλέτα. 
Ολοι αγκάλιάζαν με θαυμασμό την Βανέσσα Καλκάνη δίνοντας της πολλά συγχαρητήρια. 
Ελευθέριος Καλκάνης
Η έξοχη μουσική δημιουργία του μεγάλου συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη καταχειροκροτήθηκε απο το κοινό του Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας με θέμα τον Αριστοτέλη με έργα του του βραβευμένου συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη, με το "Βραβείο Δημήτρης Μητρόπουλος" από τον Ιωάννη Μαρωνίτη Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Σταυρούλα Μέντη, Ελευθέριος Καλκάνης, Μιρέλα Ρούτση, Βανέσσα Καλκάνη
Η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας, η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία, η Φιλοσοφική Εταιρεία της Κύπρου και άλλες Επιστημονικές Ενώσεις, Εταιρείες συνεχίζοντας το πρόγραμμα των ειδικών συνεδριών και των πολιτιστικών δρώμενων του Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία συναυλία με έργα του μαέστρου και συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η μαγευτική συναυλία ξεκίνησε με το συμφωνικό ποίημα "Frames and Pictures" του σπουδαίου συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη.
Αυτό το εκπληκτικής μουσικής γραφής έργο συνδυάζει τις μελαγχολικές μελωδικές γραμμές των πνευστών, όμποε, φλάουτο με τον πλούσιο ρομαντικό ήχο των εγχόρδων. Ο ομποΐστας Κώστας Γιοβάνης ερμήνευσε τις προκλήσεις της παρτιτούρας του Ελευθέριου Καλκάνη με πλούσιο ήχο και εκφραστικούς χρωματισμούς, η φλαουτίστα Άννα-Ρόζα Μαρή έπαιξε αιθέρια και μουσική ακρίβεια.
Ελευθέριος Καλκάνης, Athens Ensemble 
Οι μουσικοί της ορχήστρας Athens Ensemble, έπαιξαν υπέροχα και συγκινητικά ειναι πραγματικά όλοι αξεπέραστοι μουσικοί. Ένα μεγάλο μπράβο στην ορχήστρα.
Στο δεύτερο μέρος ανέβηκε η μικρή όπερα του συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη "Angel of Wisdom" με πρωταγωνίστρια την εξαιρετική σοπράνο κολορατούρα Βανέσσα Καλκάνη στο ρόλο του Αγγέλου.
Οι άριες μελωδικές, υπέροχες με πολλά μελίσματα που γοήτευαν την υπέροχη φωνή της.
Ειρήνη Κώνστα, Νάνσυ Παπακωνσταντίνου
Ποίηση Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Ιάσονα Λειδινού, και Γιώργου Σκυλογιάννη, απήγγειλαν οι υπέροχες σοπράνο Ειρήνη Κώνστα και Νάνσυ Παπακωνσταντίνου, και οι επιμελήτριες Τζίνη Γεννηματά, Ρεγγίνα Αργυράκη και η Σοφία Τζανετάκου.
Η Δέσποινα Μαλλιαρού χόρεψε το alter ego του Αγγέλου. Τα ωραία κοστούμια ήταν της Βερόνικας Δημακάκου με την ευγενική παραχώρηση του οίκου καπέλων Pan-Paul.
Παναγιώτης Καρούσος, Μιρέλα Ρούτση, Σταυρούλα Μέντη 
Η μαγευτική συναυλία χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό μάλιστα ο μεγάλος συνθέτης και μαέστρος Ελευθέριος Καλκάνης δέχτηκε πολλά συγχαρητήρια απο το κοινό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου