Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Τα νέα πρόσωπα στις Διευθύνσεις του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Ανέλαβαν τα καθήκοντά τους μετά την δημοσίευση του διορισμού τους στο ΦΕΚ τα νέα διευθυντικά στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος στην θέση του Διευθυντή Παραγωγής και Ανάπτυξης, η κ. Τρισεύγενη Βέργου (αριστερά στην φωτ.) στην θέση της Διευθύντριας του Hellenic Film Commission, η κ. Αθηνά Καλκοπούλου στην θέση της Διευθύντριας Προώθησης (Hellas Film). H στελέχωση αυτών των νευραλγικών υπηρεσιών είναι ένα σταθερό βήμα του Ε.Κ.Κ προς την ανασυγκρότησή του. Υπενθυμίζεται σχετικά ότι εκκρεμεί η πλήρωση της θέσης του Διευθυντή Οικονομικής και Διοικητικής Υποστήριξης.
Βιογραφικά σημειώματα
• Ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος από το 2017 εργάζεται στην Διεύθυνση της οποίας ανέλαβε τα ηνία. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα σκηνοθεσίας, και συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στο University of the Arts London, που είχαν ως αντικείμενο τη δημιουργική γραφή σεναρίου. Από το 2012 έως σήμερα έχει γράψει, ή συν-γράψει το σενάριο τεσσάρων ταινιών μικρού μήκους και έχει σκηνοθετήσει μία, το «Χρυσόψαρο», η οποία έχει διακριθεί στην Ελλάδα και διεθνώς.
• Η κ. Τρισεύγενη Βέργου το 2017 διορίστηκε για πρώτη φορά στην θέση της Διευθύντριας του Hellenic Film Commission. Σπούδασε Επικοινωνία και MΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (M.A.) με τίτλο Film Studies and European Cinema στο University of the West of England στο Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην πρώτη θητεία της ως Διευθύντρια της Διεύθυνσης Hellenic Film Commission του Ε.Κ.Κ. (2017-2020) εξελέγη μέλος του ΔΣ του European Film Commissions Network (EUFCN). Εργάστηκε ως υπεύθυνη παραγωγής της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής ΚΕΙΜΕΝΑ (40 επεισοδίων) που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ2 σε παραγωγή της documenta 14 και ως υπεύθυνη Επικοινωνίας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Υπογράφει ως συμπαραγωγός τρεις ταινίες: Wild Duck (2013) και Πλατεία Αμερικής (2017) του Γιάννη Σακαρίδη, και The Great Eastern των Άρη και Λάκη Ιωνά (2015). Έχει γράψει σενάριο για μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο Choriner Strasse (Πρόγραμμα ΓΡΑΦΗ, Ε.Κ.Κ., 2011). Ως κριτικός κινηματογράφου αρθρογράφησε στο περιοδικό «Αθηνόραμα» (2001 – 2008), καθώς και στα έντυπα Sight & Sound (BFI), SOUTH, Νέα Εστία, Καθημερινή, Κοντέινερ.
• H κ. Αθηνά Καλκοπούλου είναι παραγωγός κινηματογράφου με εικοσαετή πείρα στην χρηματοδότηση, παραγωγή και προώθηση ταινιών και δράση στην Αμερική και την Ευρώπη. Η τελευταία της ταινία «A Growing Thing» (αμερικανο-γερμανική παραγωγή) θα προβληθεί στην αμερικανική δημόσια τηλεόραση (PBS) στις 5 Ιουλίου. Έχει συνεργαστεί με τα φεστιβάλ του Sundance, SXSW, San Francisco International Film Festival μεταξύ άλλων. Από το 2008 μέχρι το 2016 ήταν υπεύθυνη του τμήματος χρηματοδοτήσεων (project development / fiscal sponsorship) στο SFFILM (πρώην San Francisco Film Society) στην Καλιφόρνια της Αμερικής. Από το 2003 μέχρι το 2007 ήταν στο Γραφείο Τύπου της ODEON στην Αθήνα. Είναι κάτοχος ΜΑ του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ (Film & TV Production) και ΒΑ στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ (Media with Cultural Studies).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου