Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Συζήτηση με τους υπ. Δημάρχους, Νάσος Ηλιόπουλος, Παύλος Γερουλάνος, Κώστας Μπακογιάννης, και Γιάννης Τσιρώνης στην πλατεία Βικτωρίας

Σάββατο 20 Απριλίου 2019. Μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση έγινε με τον υπ. δήμαρχο μας Νάσο Ηλιόπουλο, με κατοίκους της περιοχής μας στο debate των υποψηφίων δημάρχων στη Βικτώρια. Στην όμορφη πλατεία Βικτωρίας με τα πολλά προβλήματα, στην Ελπίδος 13, ζήσαμε ένα μεσημέρι με την Ανοιχτή Πόλη 6ης Κοινότητας και κουβεντιάσαμε με υποψήφιους Δημάρχους για την Αθήνα, για τα προβλήματα και τις δυνατότητες της περιοχής μας και να ακούσουμε τις δικές τους σκέψεις και δεσμεύσεις για το μέλλον της Πόλης. 
Οι συμμετέχοντες υποψήφιοι Δήμαρχοι ήταν ο Νάσος Ηλιόπουλος επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Ανοιχτή Πόλη», ο Παύλος Γερουλάνος επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», ο Κώστας Μπακογιάννης, με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», ο Στέλιος Λάμπρου εκ μερους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο Γιάννης Τσιρώνης υποψήφιος Δήμαρχος με τους Οικολόγους Πράσινους.
Κάτοικοι και ενεργοί πολίτες με το Νάσο Ηλιόπουλο «Μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον». Τις καλύτερες εντυπώσεις και τα χειροκρότημα κέρδισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Οι κάτοικοι της Αθήνας σήμερα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων, με την "Ανοιχτή Πόλη", Νάσο Ηλιόπουλο, στο debate των υποψηφίων δημάρχων στην πλατεία Βικτωρίας που διοργάνωσε η πρωτοβουλία κατοίκων "επιΜΕΝΟΥΜΕ Πατησίων". Ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε για τη γραφειοκρατία και τη δυσκαμψία του Δήμου, τις Αρμοδιότητες του δήμου, την καθαριότητα, την προσβασιμότητα στα πεζοδρόμια, τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους, το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, το παραεμπόριο και την παραβατικότητα, και Πλάνο για την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε τα εξής: "Η ασφάλεια δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα. Οι γειτονιές της Πατησίων αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις πιάτσες εμπορίας και χρήσης ουσιών. Η "Ανοιχτή Πόλη" είναι η πρώτη δημοτική κίνηση που έχει θέσει ένα ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης της ουσιοεξάρτησης (με τους χώρους ελεγχόμενης χρήσης να είναι ένα από τα εργαλεία)". Μας είπε επίσης: "Στην πραγματικότητα ο δήμος της Αθήνας είναι επτά μικροί δήμοι, οι δημοτικές κοινότητες. Ο νέος νόμος δίνει την δυνατότητα στο δήμο να μεταβιβάσει αρμοδιότητες στις κοινότητες. Ένα κομμάτι του προϋπολογισμού πρέπει να το διαχειρίζονται οι κοινότητες. Ειδικά για την 6η κοινότητα μεγάλη αξία θα μπορούσαν να έχουν και τα συμβούλια γειτονιάς καθώς υπάρχουν αρκετές ιδιαιτερότητες από γειτονιά σε γειτονιά."


 
 
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου