Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Animated Opera | Παρουσίαση εργαστηρίου

Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Animated Opera 2018-19
Παρουσίαση εργαστηρίου
Κυριακή 5 Μαΐου 2019 / Ώρα έναρξης: 12.00
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ / GNO Alternative Stage
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με τον Καρπό, Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων & Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, σας προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση των έργων του εκπαιδευτικού προγράμματος Animated Opera. Η παρουσίαση θα γίνει σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Κυριακή 5 Μαΐου, στις 12.00.

Στην εκδήλωση, τέσσερα σχολεία της Αττικής που συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα θα παρουσιάσουν στο κοινό τα δικά τους animation βίντεο εμπνευσμένα από παραγωγές της ΕΛΣ, όπου η τέχνη του stop-motion animation συναντά την όπερα και τον χορό. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πρωτότυπο, ευφάνταστο και μαγικό!
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ σε συνεργασία με τον Καρπό, έδωσαν την μοναδική ευκαιρία σε μαθητές καλλιτεχνικών Γυμνασίων και Λυκείων της Αττικής να δημιουργήσουν πρωτότυπα animation βίντεο, βασισμένα από πρόσφατες παραγωγές της ΕΛΣ.

Με τη βοήθεια εξειδικευμένων συνεργατών του Καρπού, οι μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν μικρές ταινίες animation, αντλώντας την έμπνευση τους από τις πρόσφατες παραγωγές της ΕΛΣ, την κωμική όπερα Οι γάμοι του Φίγκαρο του Μότσαρτ και το μοναδικό τρίπτυχο χορού Ίγκορ Στραβίνσκι Από τη Ρωσία με αγάπη.

Συμμετέχουν τα σχολεία:

12ο Γυμνάσιο Αθηνών
9o Γυμνάσιο Αχαρνών
4ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου
Μουσικό Σχολείο Αλίμου

Σχεδιασμός – Υλοποίηση:
Karpos - Κέντρο εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας

Μέγας δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ:
Stavros Niarchos Foundation

https://www.facebook.com/events/278131693069376/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου