Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 31/3 ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 η κίνηση κατοίκων “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως”, η Κίνηση Κατοίκων 6ης Δημοτικής Κοινότητας και φοιτητές/φοιτήτριες του ΟΠΑ (τ.ΑΣΟΕΕ) συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα τη συζήτηση και τις δράσεις για τη μείωση της βλάβης από τα ναρκωτικά στην κοινωνία.
Προηγήθηκε το καλωσόρισμα από τους διοργανωτές, που απηύθυναν το μέλος των “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως”  Αύρα Παπαθανασίου και ο φοιτητής του ΟΠΑ Αλέξανδρος Αγάτσας, τονίζοντας το ενδιαφέρον  μας για την μείωση βλάβης από τα ναρκωτικά τόσο για τους τοξικοεξαρτημένους όσο και για τις γειτονιές. Την συζήτησε συντόνισε ο Συγραφέας-Δημοσιογράφος Δημήτρης Φύσσας.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις επί του θέματος από το κ. Παναγιώτη Κουτρουβίδη εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, τον κ. Γιώργο Ξυλωμένο Αντιπρύτανη του ΟΠΑ, την κυρία Ερμίνα ΚυπριανίδουΑντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής, την  κυρία Μαρία Στρατηγάκη αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του Δήμου Αθηναίων, τον κ. Σταύρο Καφούνη πρόεδρο του Εμπορικού Συλλογου Αθηνών, τον κ. Δημήτρη Λάγαρη Γ.Γ. του Πανελληνίου Γ.Σ., τον κ. Χρήστο Κουϊμτσίδη Εθνικό Συντονιστή για τα Ναρκωτικά (με βιντεοσκοπημένο μήνυμα από το εξωτερικό), τον κ. Θάνο Παπαγιαννόπουλο εκπρόσωπο του Δικτύου ομοτίμων χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών, την Περιφερειακή Σύμβουλο Κατερίνα Θανοπούλου, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και τον φοιτητή ΟΠΑ Κώστα Ψιλάκη.
Τον πρώτο κύκλο συζήτησης της ημερίδας συντόνισε ο κ. Γιώργος Κακούρος από το ΟΠΑ, τ. ΓΓ του ΟΠΑ και σήμερα υπεύθυνος για το Ιδρυμα Πανεπιστημιακών Αρχών, μέλος της Κίνησης Κατοίκων 6ηςΔημοτικής Κοινότητας. Συμμετείχαν στην ο κ. Παναγιώτης Κουτρουβίδης εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας,   ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Βαγγέλης Καφεντζόπουλος, ο κ. Ηρακλής Γκότσης εκ μέρους της μονάδας απεξάρτησης 18 ΑΝΩ και ο κ. Τάσος Σμετόπουλος συντονιστής της οργάνωσης STEPS.
Aπάντησαν σε ερωτήσεις του συντονιστή για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και τι προγραμματίζεται στο άμεσο μέλλον  για την φροντίδα των χρηστών, έθεσαν ζητήματα για τις θέσεις  και τους  όρους  εγκατάστασης και λειτουργίας των Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης και ανέπτυξαν τις  θέσεις  τους για την μείωσης βλάβης χρηστών και γειτονιών.
Στην συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις κατοίκων από την οδό Αντωνιάδου που έχει μεταφερθεί η πιάτσα,  από πρώην χρήστες, για  την χρηματοδότηση των ΜΚΟ κλπ
Τον δεύτερο κύκλο συζήτησης της ημερίδας συντόνισε το μέλος των «Επιμενουμε Πεδίο του Άρεως»Θοδωρής Κοκκινάκης.  Συμμετείχαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αθήνας κ.κ. Παύλος ΓερουλάνοςΝάσος ΗλιόπουλοςΑυγή ΘεοδόσηΠέτρος ΚωνσταντίνουΚώστας ΜπακογιάννηςΝικος Σοφιανός καιΓιάννης Τσιρώνης απάντησαν στα δύο κύρια ερωτήματα των διοργανωτών και έδωσαν την άποψή τους για τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης και τους χώρους εικοσιτετράωρης φροντίδας και περίθαλψης για τους χρήστες με ενδιαφέρουσες αλλα και  διαφορετικές σπόψεις ιδιαίτερα για τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης που η πλειψηφία τους είναι θετική στην λειτουργάι τους.
Στη συνέχεια απάντησαν σε σειρά ερωτήσεων των παρευρισκόμενων για την δυνατότητα του Δήμου να μπει μπροστά στο θέμα των ναρκωτικών και πρωτοβάθμιας υγείας που ανέφεραν υποψήφιοι, τις σχέσεις του Δήμου με το Υπουργείο Υγείας για τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης, για την σημερινή κοινωνική δράση του Δήμου Αθηναίων, για τον διαχωρισμό χρηστών και εμπόρων ναρκωτικών, για τις ουρές στα στεγνά προγράμματα, για την αυστηρότηατ της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, για τα υπερκέρδη του εμπορίου ουσιών, για το πότε θα λειτουργήσει ο πρώτος Χώρος Εποπτευόμενης Χρήσης κλπ
Στην συνέχεια έγιαν τοποθετήσεις παρευρισκομένων με τοςυ προβληματισμούς τοςυ γαι τι ςαιτίες και τους τρόπους αντιμετώπησης της εμπορίου και τις πιάτσες ναρκωτικών
Λόγω του σημαντικού θέματος και της παρουσίας των υποψηφίων Δημάρχων, η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη. Πάνω από 500 άτομα γέμισαν τις κερκίδες του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου που ευγενικά μας παραχώρησε το κλειστό γήπεδό μπάσκετ των εγκαταστάσεών του.
Στις επόμενες μέρες θα αναρτήσουμε το βίντεο της εκδήλωσης με τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και αντιπαραθέσεις που αναπτύχθηκαν.
 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου