Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019

«ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»- 43η ΣΥΝΕΔΡΙΑ

 ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
«ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»- 43η ΣΥΝΕΔΡΙΑ,
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και το 2019 !!!
Μόσχα, 29 Μαρτίου 2019
Αγαπητοί φίλοι,
Συνεχίζοντας άοκνα, με τους ίδιους ρυθμούς, με επιτυχία συνεχίστηκε και αυτή την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ελληνικού εστιατορίου «Πόρτο Μύκονος», σε φιλική και αβίαστη ατμόσφαιρα, με ελληνικούς ήχους, μεστά χρώματα και γραφικά ελληνικά τοπία ως μουσικό-εικαστική υπόκρουση, με τα μόνιμα τακτικά μέλη μας, αλλά και με καινούριους φίλους, η τεσσαρακοστή τρίτη (43η) συνεδρία της Ελληνικής Λέσχης Διαλόγου και Επικοινωνίας «Επικοινωνούμε Ελληνικά-Μόνο Ελληνικά.
Η Λέσχη «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης παιδαγωγικής-πολιτισμολογικής δράσης μας, προϋποθέτει συναντήσεις, σε τακτική βάση, όπου σε άμεση, αβίαστη και φιλική ατμόσφαιρα οι συμμετέχοντες συζητούν διάφορα θέματα ενδιαφέροντός τους, τα οποία έχουν νωρίτερα επιλέξει και ορίσει. Τη συζήτηση συντονίζουν καθηγητές, φορείς της νεοελληνικής γλώσσας.
Στо πλαίσιо αυτών των συναντήσεων οι σπουδαστές της ελληνικής γλώσσας έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν σε φιλική ατμόσφαιρα διάφορα θέματα που αφορούν το σύγχρονο βίо στην Ελλάδα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Χώρας μας, αλλά και να περάσουν μερικές ευχάριστες βραδιές, απολαμβάνοντας τσάι, καφέ και ελληνικά γλυκά και μεζέδες με την παρέα παλαιών και καινούριων φίλων, Ελλήνων και Φιλελλήνων. Στόχο των συναντήσεων αποτελεί η ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών, κυρίως του προφορικού τους λόγου, η διευκόλυνση της προφορικής επικοινωνίας, αλλά και η εμβάθυνση γνώσεων για τον ελληνικό πολιτισμό.
Το θέμα της τεσσαρακοστής τρίτης συνάντησης της Λέσχης μας, κατόπιν εισήγησης των τακτικών θαμώνων μας, διατυπώθηκε ως εξής: “198 χρόνια απ’ την Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του Ελληνικού Λαού. - 25ηΜαρτίου 1821.”.
Eπιμορφωτικό υλικό, σχετικό με την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τον Εθνικο-Απελευθερωτικό Αγώνα του Γένους, δύνασθε να αντλήσετε από τον Δικτυότοπο του Κ.Ε.Π. στον εξής κάτωθι σύνδεσμο:http://www.hecucenter.ru/gr/news/25032019_prosklisi_se_ekdilosi_ethnikis_paliggenesias.html
 
Συντονιστές της συζήτησης ήταν οι Έλληνες εκπαιδευτικοί του Κ.Ε.Π., ο φιλόλογος Πέτρος Καλογερόπουλος και ο κοινωνιολόγος-θεολόγος Κωνσταντίνος Γιαβρόπουλος.
Η συνεδρία μας διεξήχθη σε εξαιρετικά φιλικό, ζωντανό ευχάριστο και χαρούμενο κλίμα, αναπτύχθηκε ενδιαφέρoντας, έντονος διάλογος και διαπροσωπική επικοινωνία.

Φωτογραφίες και υλικό από τη συνεδρία δύνασθε να αντλήσετε aπό τον εξής κάτωθι σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:
Παρατίθεται παραπομπή σε βίντεο από την συνεδρίασή μας:

Εξαιρετικοί οικοδεσπότες η Ελένη Γιαννουλάτου και ο Γιάννης Κοσμίδης, ιδοκτήτες του «Πόρτο Μύκονος», τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ευγενική φιλοξενία, καθώς και την διευθύντρια του εστιατορίου Ναταλία Λάζαρεβα για την εποικοδομητική συνεργασία. Ο χώρος πραγματικά μάς εμπνέει...Επίσης, ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στην εθελόντριά μας Γιελένα Λεσιόβαγια την ουσιαστική συμμετοχή και στήριξή της.
Με την ευκαιρία, επιθυμούμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους, όσοι συμμετέχουν στη Λέσχη Επικοινωνίας, συντονιστές και μέλη, μοιράζονται απλόχερα τις γνώσεις τους και με την παρουσία τους στηρίζουν αυτό το εγχείρημα ελληνορωσικής σύμπραξης και γέφυρας επικοινωνίας. Ήδη τρία σχεδόν χρόνια λειτουργεί δραστήρια η Λέσχη μας Διαλόγου και Επικοινωνίας «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» και το γεγονός ότι το ενδιαφέρον του κοινού απέναντι σε αυτό το εγχείρημα διατηρείται αμείωτο και ευρύνεται, μάς χαροποιεί ιδιαίτερα.
Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή δύνασθε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση monogreek@gmail.com, καθώς και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης https://www.facebook.com/Греческий-Разговорный-Клуб-μόνο-Ελληνικά-991010794322440/ (αρμόδιες η σπουδάστριες του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Σβετλάνα Μαρτίνοβα και Γιελένα Λεσιόβα).
Κατόπιν πρότασης των μελών μας, το θέμα και η ημερομηνία της προσεχούς συνεδρίασης της Λέσχης μας  θα διαμορφωθούν κατόπιν συζήτησης στα μμέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα προωθηθούν στο Διαδίκτυο.    
О дате и теме следующей нашей встречи, просьба следить за нашим сайтом и за новостями в социальных сетях https://www.facebook.com/Греческий-Разговорный-Клуб-μόνο-Ελληνικά-991010794322440/  Ждем Ваши пожелания по теме следующей нашей сессии!!
    
  Σας περιμένουμε, μην το χάσετε!
  Εις το επανιδέιν, φίλοι μας, την κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 !!!
                                                   Λεξικό
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»             
  “198 χρόνια απ΄την Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του Ελληνικού Λαού. - 25η Μαρτίου 1821”.

  Εθνικό-Απελευθερωτική Επανάσταση - Национально-Освободительная Революция

  οθωμανικός ζυγός – османское иго

  υπόδουλος Ελληνισμός - порабощенный эллинизм/порабощенный греческий мир

  Ναυμαχία Ναυαρίνου - Наваринское морское сражение

  πολιορκία - осада
  Mελετείστε τους ακόλουθους όρους και προσπαθείστε να τους αποδώσετε στη ρωσική:
   
  • Kλέφτες και αρματωλοί
  • Προύχοντες, δημογέροντες, κοντζαμπάσηδες
  • Όρκος των Φιλικών
  • Φιλική Εταιρεία
  • Γερουσία
  • Εθνική Συνέλευση
  • Φόρου υποτέλεια
  • Έξοδος Μεσολογγίου
   
  ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
  Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor
  офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia
  Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

  skype: hellenic.cultural.center

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου