Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Мόσχα, 10 Απριλίου 2019  
ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ την ΠΡΟΣΦΟΡΑ και την ΑΓΑΠΗ
        
Αγαπητοί φίλοι,
Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές βίωσαν οι κάτοικοι της Καλαμάτας το διήμερο Παρασκευής 5 και Σαββάτου 6 Απριλίου 2019 κατά τις εκδηλώσεις δράσεων με στόχο την υποστήριξη της Μυρτούς (Μυρτώς) Παπαδομιχελάκη.
Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι του 2012, όταν το πανελλήνιο είχε παγώσει με την είδηση της φρικτής κακοποίησης της 15χρονης Μυρτώς σε παραλία της Πάρου από 19χρονο Πακιστανό. Φαίνεται όμως, ότι κάποιοι δεν ξεχνούν την μεγάλη δοκιμασία και τον αγώνα ζωής που δίνει μέχρι σήμερα το άτυχο κορίτσι και η οικογένειά του για μια καλύτερη ποιότητα διαβίωσης.  Προωτοπόρος σу αυτή την πρσπάθεια ο Γυμναστικός Σύλλογος ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΤΙΒΟΣ και ο δραστήριος και ευαισθητοποιημένος πρόεδρός του Πέτρος Παπαδόπουλος, που συνδιοργάνωσε με τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ένα πολύ ενδιαφέρον διήμερο δράσεων για τη Μυρτώ, στο χώρο των εξαιρετικών Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου  "Η νεραιδό-Αμαζόνα, η Μυρτιά". ΄Ενα βιβλίο που γράφτηκε, μετά απο μια ιδέα του Προέδρου του Γ.Σ.Ακρίτας Γιώργου Παπαδόπουλου, να γραφτεί ενα βιβλίο για τη Μυρτώ, και την πρόταση της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ – www.hecucenter.ru ) με έδρα τη Μόσχα Δώρας Γιαννίτση να προταθεί το εγχείρημα στην συγγραφέα παιδικού βιβλίου Εύα Πετροπούλου-Λιανού. Η επιτυχημένη συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Εύα Πετροπούλου Λιανού ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα και, αφού ήρθε σε επαφή με την οικογένεια της Μυρτώς , έγραψε το βιβλίο "Η νεραιδο - αμαζόνα, η Μυρτιά" εμπνευσμένη απο την Μυρτώ και την δύναμή ψυχής της!
Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στην αγάπη, τη φιλία και την αλληλεγγύη.



Συγγραφείς του βιβλίου υπογράφουν οι ΕΎα Πετροπούλου Λιανού και η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη.
Όλα τα έσοδα απο τις πωλήσεις των αντιτύπων θα διατεθούν στην οικογένεια της Μυρτούς, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι στη Ρωσία, σε ένα κέντρο αποκατάστασης.

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, στα πλαίσια των Relays, μεταξύ 12:00 εως 16:00 πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα για πρώτη φορά, αγώνας σκυλατοδρομίας κλειστής κωπηλασίας!
Η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια.Συμμετείχαν περίπου 400 άτομα και κατάφεραν να τραβήξουν κουπί για 1.000 συνολικά μέτρα, για τη Μυρτώ!

Ακόμη και η ίδια η Μυρτώ...τράβηξε κουπί.

Το βιβλίο κοστίζει10€ και όποιος ενδιαφέρεται να το αγοράσει, μπορεί να στείλει μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση
eviepara@yahoo
ή στο facebook : maria kotrotsou


Αγοράζοντας ένα αντίτυπο, βοηθάμε τη Μυρτώ να συνεχίσει την καθημερινή της μάχη...για ζωή


Εύα Πετροπούλου Λιανού, Συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας
Δώρα Γιαννίτση, διευθύντρια Κ.Ε.Π.

Κατωτέρω παρατίθενται παλαιότερα και νεότερα δημοσιεύματα για δράσεις στήριξης του αγώνα για τη ζωή, που δίνει η Μυρτώ και η οικογένειά της, καθώς και σύνδεσμοι στο Διαδίκτυο από νεότερες, πρόσφατες σχετικές δράσεις.


Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στις 12:00 στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, θα πραγματοποιηθεί αγώνας κλειστής κωπηλασίας για την Μυρτώ που κακοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2012 στην παραλία της Πάρου και έκτοτε δίνει μάχη για την αποκατάσταση της υγείας της.
Πώς θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας κωπηλασίας;
Φτιάξτε μια ομάδα των τεσσάρων ατόμων και τραβήξτε κουπί για 1.000 συνολικά μέτρα πάνω στο κωπηλατικό σας μηχάνημα. Μπορείτε να αλλάξετε μεταξύ σας όποτε θέλετε και όσες φορές θέλετε. Θα αγωνιστείτε με άλλες πέντε ομάδες ταυτόχρονα. Θα βλέπετε με τους φίλους σας την έκβαση του αγώνα με τη μορφή ψηφιακής πραγματικότητας στη γιγαντοοθόνη.
Είναι πολύ όμορφο, άνθρωποι – κάποιοι άγνωστοι μεταξύ τους- να συνεργαζόμαστε για έναν ευγενικό σκοπό.
Διασκέδαση, άθληση και προσφορά!


Συγκινητική παρουσία της «Μυρτώς» σε εκδηλώσεις αγάπης στην Καλαμάτα

2 Απριλίου 2017

Μυρτώ, Καλαμάτα,


Συγκινητική παρουσία της «Μυρτώς» σε εκδηλώσεις αγάπης στην Καλαμάτα

Το πανελλήνιο είχε παγώσει στην είδηση της φρικτής κακοποίησης της 15χρονης Μυρτώς, σε παραλία της Πάρου από 19χρονο Πακιστανό το καλοκαίρι του 2012. Φαίνεται όμως, ότι κάποιοι δεν ξεχνούν τον αγώνα ζωής που δίνει μέχρι σήμερα το άτυχο κορίτσι, για μια καλύτερη ποιότητα διαβίωσης, σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.
Ανάμεσα σε αυτούς, ήταν οι εκατοντάδες συμμετέχοντες στις διήμερες εκδηλώσεις αγάπης και προσφοράς προς τη Μυρτώ οι οποίες κορυφώθηκαν την Κυριακή 2 Απριλίου με αγώνα σκυταλοδρομίας και σύνθημα «Τρέχουμε για τη Μυρτώ» στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Ο αθλητικός σύλλογος Ακρίτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων τις οποίες τίμησαν με την παρουσία τους πρώην ολυμπιονίκες καθώς και η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού κα. Γεωργία Σαμαρά.
Το κύμα αγάπης προς την Μυρτώ, η ζωή της οποίας άλλαξε για πάντα πριν από πέντε χρόνια, ήταν πράγματι συγκινητικό με την κορύφωση της συγκίνησης να διαδραματίζεται τη στιγμή που η ίδια η κοπέλα, συνοδευόμενη από τη μητέρα της, εμφανίστηκε στο χώρο της αθλητικής εκδήλωσης δεχόμενη ως προσφορά αγάπης ένα φορητό μηχάνημα οξυγόνου που τόσο έχει ανάγκη η ίδια.
Συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία ανθρωπιάς για τη νεαρή Μυρτώ. που αποτελεί για όλους ένα σύμβολο καθημερινού αγώνα, προσπάθειας και αγάπης για τη ζωή.
ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor
офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia
Тел.: 7084809 – Тел./Факс7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

skype: hellenic.cultural.center

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου