Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Ο Καναδάς στην Κορέα: Ετήσιος Διάλογος μεταξύ των αδελφών Εκκλησιών Αγίου Νικολάου

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής, ενορίτες από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Τορόντο πραγματοποίησαν ζωντανή συζήτηση με την αδελφή Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Μετά το τέλος της Ακολουθίας των Δ’ Χαιρετισμών προς τη Θεοτόκο, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Τορόντο, δεκάδες ενορίτες συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της εκκλησίας και σε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype συνομίλησαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αμβρόσιο και με ιερείς και συνεργάτες από την Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας – όπου ήταν ήδη Σάββατο πρωί.

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σωτηρίου, ο ετήσιος αυτός διάλογος διοργανώθηκε και φέτος άριστα από τον Ιερ. Προϊστάμενο π. Φανούριο Πάππα και τον Άρχοντα Οστιάριο κ. Ευάγγελο Σωτηρόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία διήρκεσε σχεδόν μία ώρα, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος μίλησε για την ευλογημένη περίοδο της Σαρακοστής και τη σημασία που έχει στη σημερινή κοινωνία να υπάρχει δυνατή πίστη στο Χριστό. Μίλησε, επίσης, για τη σημαντική πρόοδο που έχουν σημειώσει όλοι οι ορθόδοξοι κληρικοί και λαϊκοί στην Κορέα και για την ανάπτυξη της Μητρόπολης εκεί και την εξάπλωση του Λόγου του Θεού.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αναφέρθηκε συνοπτικά στην επίσκεψη, στην Κορέα, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος επισκέφθηκε την Κορέα ως Οικουμενικός Πατριάρχης για τέταρτη φορά το Δεκέμβριο του 2018. Εκτός από τον εορτασμό της γιορτής του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού (6 Δεκεμβρίου) στον Καθεδρικό Ναό της Σεούλ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συμμετείχε σε ένα σημαντικό συμπόσιο γα το περιβάλλον. Μεταξύ άλλων αξιοσημείωτων δραστηριοτήτων, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κορέας, επισκέφθηκε την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και προσευχήθηκε για την ειρήνη.

Να σημειωθεί ότι η Ορθόδοξη Μητρόπολη της Κορέας, υπάγεται στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και είναι η μοναδική κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία στη χώρα, όπου οι πιστοί, ανεξάρτητα από το εθνικό υπόβαθρο ή εθνική ταυτότητα, συγκεντρώνονται σαν ένα σώμα στο όνομα του Ιησού Χριστού. Οι ενορίτες στο Τορόντο, έκαναν στον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, σειρά ερωτήσεων, και ακολούθησε εποικοδομητική και ευχάριστη συνομιλία.

Η οικονομική βοήθεια που συγκεντρώθηκε στο Τορόντο, θα σταλεί στην Κορέα μέσω του Ιεραποστολικού Τμήματος της Ι. Μητρόπολης Τορόντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου