Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Αποκατάσταση – βελτίωση Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου

Σύμβαση 901.376,97 ευρώ για την αποκατάσταση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Αποκατάσταση – βελτίωση Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου” υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. 
Το έργο δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 1.860.000 ευρώ και η σύμβαση κατασκευής είναι ύψους 901.376,97 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της επιχορήγησης Περιφέρειας Αττικής, με ΚΑΕ 02.10.04.071.9723.04.017.001, σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 100/2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
Με την υπογραφή της σύμβασης ο ανάδοχος αναλαμβάνει την υποχρέωση ολικής αποπεράτωσης του έργου σε 420 ημέρες.
“Αξιοποιούμε στο έπακρο τη δωρεά της Περιφέρειας Αττικής για την ανακούφιση των πληγών που άνοιξαν οι σεισμοί στην Παλική της Κεφαλονιάς, κατορθώνοντας να εξοικονομήσουμε πόρους προς όφελος έργων και δράσεων στην ευρύτερη περιοχή. Το ιστορικό Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, αναμένεται να αποκατασταθεί κτιριακά, να βελτιωθεί και να εκσυγχρονιστεί, προκειμένου να αποδοθεί στους χρήστες υγείας, κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας. Απαντάμε με πράξεις σε όσους το προηγούμενο διάστημα έκαναν δίκη προθέσεων, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Στις Κασσάνδρες που υποστήριζαν ότι τα χρήματα της δωρεάς δεν θα αξιοποιηθούν και θα χαθούν, με αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση του Νοσοκομείου. Όχι μόνο τα αξιοποιήσαμε, όχι μόνο ξεπεράσαμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις αλλά υπογράφουμε σήμερα τη σύμβαση ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποδώσουμε το έργο προς χρήση”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ευχαριστώντας παράλληλα την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την προσφορά αλληλεγγύης προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Η φωτογραφία από την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου και της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στο Μαντζαβινάτειο, όταν ανακοινώθηκε η δωρεά για την αποκατάστασή του.
 Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου