Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Το Ελληνικό Γηροκομείο από τους αξιολογότερους ελληνικούς οργανισμούς στον Καναδά

Στον Καναδά λειτουργεί Ελληνικό Γηροκομείο το οποίο διαθέτει διακόσια είκοσι πέντε (225) διαμερίσματα για ανθρώπους οι οποίοι είναι άνω των 60 ετών, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και που έρχεται βοηθός η Καναδική Κυβέρνηση. Όλοι αυτοί, όμως, δύνανται να φροντίζουν τον εαυτό τους.

Το Ελληνικό Γηροκομείο διαθέτει ακόμη άνω των διακοσίων (200) δωματίων για ηλικιωμένους, οι οποίοι χρειάζονται ολική περίθαλψη. Διαθέτει γιατρούς, νοσοκόμες και υπηρετικό προσωπικό.

Την Καθαρά Δευτέρα ο Μητροπολίτης Σωτήριος, όπως κάθε χρόνο, επισκέφθηκε και εφέτος το Ελληνικό Σπίτι (Γηροκομείο). Επισκέφθηκε και χαιρέτησε όλους έναν-έναν τους ηλικιωμένους οι οποίοι χρειάζονται ολική περίθαλψη,. Εψαλλε μαζί τους το “Κύριε των δυνάμεων…”. Στη συνέχεια τέλεσε το Μ. Απόδειπνο με τον Μ. Κανόνα, βοηθούμενος από του ιερείς, π. Χρ. Σοκοσάν, π. Ιγν. Δελή και π. Γ. Νικηφοράκη.

Μετά το Μ. Απόδειπνο παρεκάθησε στο δείπνο (Κούλουμα) με περίπου τριακόσια πενήντα (350) άτομα. Τόσο στην Ι. Ακολουθία του Αποδείπνου, όσο και στο δείπνο, ήσαν ο κ. Ι. Φαναράς, πρόεδρος του Ελληνικού Σπιτιοού, ο κ. Κ. Κωστούρος, Γεν. Διευθυντής, ο κ. Δ. Κάρας, πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης και πολλοί άλλοι.

Ήταν μια πολύ ανθρώπινη και χαρούμενη αστμόσφαιρα, τόσο με τους ηλικιωμένους, όσο και στο δείπνο που ακολούθησε.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος στο κήρυγμά του, μίλησε με θέμα την ορθόδοξη πίστη μας και την πορεία μας στη Μ. Σαρακοστή και επήνεσε την διοίκηση του Ελληνικού Σπιτιού και το προσωπικό αυτού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου