Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ο Υφυπεξ. Τ. Ν. Κουίκ στην Ι. Μ. Τορόντο και την Θεολογική Ακαδημία

Την Ιερά Μητρόπολη Τορόντο επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Τ. Ν. Κουίκ, συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Α. Ιωανννίδη.

Ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους της Ι. Μητρόπολης και της Θεολογικής Ακαδημίας. Εντυπωσιάσθηκε από την όλη οργάνωση, ιδιαίτερα δε, τον Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου και το παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής με την άριστη βυζαντινή αγιογραφία τους.

Μίλησε στους φοιτητές της Θεολογικής Ακαδημίας, θέτοντας υπεράνω όλων την πίστη στον Θεό και λέγοντας λόγους επαινετικούς για τη δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Είχε σύσκεψη με την Μητροπολίτη Σωτηριο και τον Γ. Πρόξενο της Ελλάδας κ. Ιωαννίδη.

Είχε και κατ’ιδίαν συζήτηση με τον Μητροπολίτη Σωτήριο.

Ο Υφυπουργός κ. Κουίκ μίλησε για τα θέματα τα οποία απασχολούν την Ελλάδα, ιδιαίτερα για τα οικονομικά προβλήματα, τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία, το προσφυγικό και τα προβλήματα με την Τουρκία στο Αιγαίο. Για όλα εφάνηκε πολύ αισιόδοξος. Εγνώριζε τη δράση της Εκκλησίας μας στον Καναδά και εξέφρασε τον θαυμασμό του.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος μίλησε με θερμά λόγια για τον Ευαγγελισμό της Παναγίας, για την επαίτειο της 25ης Μαρτίου, 1821 τον ρόλο της Ελλάδας στην ιστορία από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα και ευχαρίστησε τον κύριο Υφυπουργό, για την θέση την οποία παίρνει στα ζητήματα της πίστης στο Θεό και το έργο της Εκκλησίας.

Η Ιερά μας Μητρόπολη ευχαριστεί τον κύριο Υφυπουργό για την επίσκεψή του στον Καναδά, η οποία περιλαμβάνει την Οττάβα, το Τορόντο, το Βανκούβερ και το Μόντρεαλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου