Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Νύχτες προβολών | 24.3 Arizona Dream του Εμίρ Κουστουρίτσα

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Ash In Art (AMM CLUB) σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις Νύχτες προβολών κάθε Παρασκευή. Oι προβολές ξεκινούν ώρα 9μμ. 

Μία νέα τέχνη γεννήθηκε κάτω από τα μάτια μας στον σύγχρονο κόσμο. Κι ενώ η ζωγραφική και η μουσική υπήρξαν από αιώνες εμείς οι τυχεροί ζούμε τον κινηματογράφο τις τελευταίες μόλις δεκαετίες κι εκεί που δεν μπορούσαμε να έχουμε παρά μόνο μέσα από κείμενα, μύθους και πληροφορίες, όσον αφορά στους προϊστορικούς και τους αρχαίους καλλιτέχνες, μάθαμε να ζούμε, να συναντάμε και να βλέπουμε σε φωτογραφίες, συνεντεύξεις και έργα τους τους πρωτοπόρους του σινεμά που σε κάποιους εκεί έξω που στάθηκαν τυχεροί δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούν μαζί τους στην σύγχρονη εποχή, να συνομιλήσουν και να τους αφουγκραστούμε μέσα από τα χιλιάδες αφιερώματα αλλά και τα αποσπάσματα του διαδικτύου, των φεστιβάλ και των ΜΜΕ μεταδίδοντάς μας τις σκέψεις και τα κατορθώματά τους. Αυτούς τους πρωτοπόρους του κινηματογράφου, τους συνοδοιπόρους της δικής μας παράλληλης ύπαρξης, εξού και η σχετική αναφορά, θέλουμε να συναντήσουμε και πάλι μέσα από τις "Νύχτες Προβολών", κάθε Παρασκευή 9μμ στο Ash In Art.. Τους εργάτες μίας τέχνης νέας και ρωμαλέας που αφομοίωσε γρήγορα τα στοιχεία που προσέλαβε α' όλη την ανθρώπινη γνώση. Το μεγάλο της πλεονέκτημα, που συνιστά το μεγαλείο του κινηματογράφου, είναι πως αποτελεί ένα άθροισμα, και μία σύνθεση πολλών άλλων τεχνών που έρχονται από πολύ μακρυά και μάς οδηγούν στο μέλλον. Ναι, ο κινηματογράφος σήμερα είναι μία κραταιά βιομηχανία θεάματος και μέσα και από αυτό τον όρο τον εξετάζουμε, δίνοντας όμως μεγαλύτερη σημασία στον κινηματογράφο της Τέχνης που μιλάει στους ανθρώπους και τα συναισθήματά τους με ουσία και όρους λειτουργικής και δημιουργικής δράσης. Ash In Art |www.ashinart.org

Δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων και σεμιναρίων φωτογραφίας, κινηματογράφου και νέων τεχνολογιών του Ash In Art > www.ashinart.org.
Μπείτε στην επίσημη σελίδα του Ash In Art στο fbhttps://www.facebook.com/ashinart.official
...και στην σελίδα της Κινηματογραφικής Λέσχης στο fb
https://www.facebook.com/cinemArt

Oι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης εντάσσονται στο πρόγραμμα σειράς μαθημάτων για την παγκόσμια ιστορία του κινηματογράφου. Ακολουθεί συζήτηση μικρής διάρκειας.

--------------------------------------------

ASH IN ART
Ηρακλέους 10 & Λαχούρη 1, 11743, Αθήνα,
έναντι στάσης μετρό Συγγρού - Fix
Τ: 210 9216-890, Ε-Μ: info@ashinart.com,
URL: http://www.ashinart.org/

Το Σπίτι Ασυνάρτητων Υποθέσεων Τέχνης - Ash In Art
είναι μη κερδοσκοπικός φορέας τεχνών & πολιτισμού
[Kαλλιτεχνικό σχολείο - Eικαστικός χώρος] με
αρ. έγκρισης Πρωτοδικείου Αθηνών: 3181/2004.

2003-2017 © Αsh Ιn Αrt


https://www.facebook.com/events/1023414104460644/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου