Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

To «ΡΟΖ» του Aλέξανδρου Βούλγαρη aka The Boy

Η επιμελητική ομάδα των Κυριακάτικων Αφηγήσεων προσκαλεί τον Αλέξανδρο Βούλγαρη (The Boy) για την προβολή της ταινίας ΡΟΖ (2006). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Αλέξανδρο Βούλγαρη και την επιμελήτρια Εβίτα Τσοκάντα.
O Αλέξανδρος Βούλγαρης έγραψε το σενάριο και έκανε τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια της ταινίας ΡΟΖ, στην οποία μάλιστα πρωταγωνιστεί. Το σενάριο εξελίσσεται γύρω από τη ζωή και τα υπαρξιακά διλήμματα των κεντρικών προσώπων: Ο Βασίλης Γκάλης φοβάται να μεγαλώσει. Η Σνεζάνα Τκατσένκο φοβάται να καταλάβει. Ο Σάκης, ο Σταρ, φοβάται να νιώσει. Η Έμιλυ, η Ιρλανδέζα, φοβάται να ξαναρχίσει. Η Λωρέν, η Σύζυγος, φοβάται να παραδεχτεί. Η Αγνή, η Δασκάλα, φοβάται να ζήσει... και ο Πατέρας φοβάται να μιλήσει. Η Μητέρα φοβάται να γυρίσει…
Πιο επίκαιρο από ποτέ, το ΡΟΖ μας εισάγει σε έναν κόσμο που μοιάζει νοσταλγικός και τρυφερός, κυρίως μέσω της εικόνας που παράγει ένα φιλμ 35mm, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει τις συναισθηματικές αναζητήσεις που απασχολούν τους ανθρώπους με κοινωνική ενσυναίσθηση, όπως η μοναξιά, η αγάπη, η αδυναμία, ο εγκλωβισμός.
Μικρόκοσμος, Λ. Συγγρού 106, Αθήνα
12.03.2017
Κυ: 14:00
€5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου