Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Οι «Μικρές Οδύσσειες» του Ελληνισμού στο Περιστύλιο της Βουλής

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017. Εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση η έκθεση «Μικρές Οδύσσειες», που παρουσιάζεται στο Περιστύλιο της Βουλής. Την εκδήλωση χαιρέτησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου. 
Η Μ. Λαγογιάννη - Γεωργακαράκου, διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ξενάγησε τους προσκεκλημένους στα εκθέματα των «Μικρών Οδυσσειών».

Η έκθεση που συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση της Βιβλιοθήκης της Βουλής και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, συνδυάζει αρχαία με νεότερα έργα, εμπνεόμενη από την έκθεση «Οδύσσειες», που παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για την επέτειο των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του.

Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάζονται 35 αντικείμενα από την προϊστορία έως την ύστερη αρχαιότητα, 21 τεκμήρια της ιστορικής χαρτογραφίας, από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα, και 21 έργα ζωγραφικής ελλήνων καλλιτεχνών από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Τα έργα αρχαίας τέχνης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, σε έναν διάλογο με τα νεότερα ιστορικά τεκμήρια και έργα τέχνης της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, προσφέρουν συνολικά εικόνες του διαχρονικού ταξιδιού στις ελληνικές θάλασσες από την προϊστορική αρχαιότητα ως τους νεότερους χρόνους. 

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα και ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος
Η έκθεση «Μικρές Οδύσσειες» συνοδεύεται από εικονογραφημένο κατάλογο. 
Η διάρκειά της θα είναι έως τις 31 Ιουλίου 2017 με ελεύθερη είσοδο για όλους τους πολίτες, κάθε Σάββατο και Κυριακή από 10:00 έως 14:00.
Η είσοδος θα γίνεται από τη λεωφόρο Β. Σοφίας 2, με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου