Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Μηνιαία σύναξη ιερέων στο Τορόντο και στο Μοντρεάλ

Θέματα και εισηγητές Κληρικολαϊκής Ι.Μ. Τορόντο
Στις τελευταίες συνάξεις των ιερέων, στο Τορόντο και στο Μοντρεάλ, οριστικοποιήθηκαν τα θέματα και οι εισηγητές της 29ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης, η οποία θα γίνει μαζί με την Συνέλευση Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων και Νεολαίας στο Belleville , Ontario, από 26 Μαΐου μέχρι 1 Ιουνίου, 2017.

Το κύριο θέμα της Κληρικολαϊκής είναι «Άφετε τα παιδία έρχεσθαι προ με και μη κωλύετε αυτά» και εισηγητής φυσικά θα είναι ο Μητροπολίτης Σωτήριος.

Τα υπόλοιπα θέματα:

1. Όλοι είμαστε παιδιά του Θεού–Πως σωζόμαστε: Εισηγητής π. Λ. Καμπερίδης.

2. Μεγαλώνοντας αγίους–Σχέσεις γονέων παιδιών: Εισηγητής  Δρ. Φ. Καραντώνης.

3. Στρατηγικές για τις Κοινότητες–Καλή διαχείριση: Εισηγητής κ. Ν. Παγώνης, Άρχων- Χαρτουλάριος, Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ.

4. Επανασύνδεση οικογενειών με την Εκκλησία–Κτιριακές εγκαταστάσεις, πνευματικά προγράμματα:  Εισηγητής κ. Ε. Σωτηρόπουλος.

5. Οικονομικά Κοινοτήτων και σωτηρία ανθρώπων–Δεκάτη: Εισηγητής κ. Δ. Κουτούγκος, Πρόεδρος Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Victoria, B.C.

6. Ελληνική Παιδεία και Ορθόδοξη Πίστη–Η Ελληνική Παιδεία στην υπηρεσία της σωτηρίας του ανθρώπου: Εισηγητής κ. Σ. Βολονάκης, Άρχων-Δεπουτάτος, Διευθυντής Τμήματος Ελληνικής Παιδείας  Ι.Μ. Τορόντο.

Η μηνιαία σύναξη των ιερέων, τόσο στο Τορόντο όσο και στο Μοντρεάλ, είχε αρίστη συμμετοχή. Εκτός από τα ανωτέρω θέματα, συζητήθηκαν και άλλα, μεταξύ των οποίων, η τελετή απονομής πτυχίων αποφοίτων της Θεολογικής μας Σχολής και κυρίως το θέμα «Ο ιερεύς σαν ψυχή της Κοινότητας».

Η κάθε σύναξη, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Σωτηρίου, άρχισε με προσευχή, μελέτη και συζήτηση του αγιογραφικού αναγνώσματος «Yμείς έστε το άλας της γης ... υμείς έστε το φως του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου