Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Στον Καναδά ετίμησαν την Αγ. Φιλοθέη, προστάτιδα της Φιλοπτώχου Αδελφότητας

Σάββατο βράδυ, 18 Φλεβάρη, 2017 παραμονή της γιορτής της Αγ. Φιλοθέης, έγινε αγρυπνία στο παρεκκλήσι της Αγ. Φιλοθέης στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου, Τορόντο.

Μόνος του λειτούργησε ο Μητροπολίτης Σωτήριος σαν απλός ιερεύς, διότι οι ιερείς, επειδή ήταν Ψυχοσάββατο, λειτούργησαν το πρωί του Σαββάτου. Οι ιερείς και οι ιεροψάλτες απετέλεσαν χορωδία και έψαλαν όλοι μαζί. Ήταν μία κατανυκτική, νυκτερινή Θεία Λειτουργία και αγρυπνία. Ο Επίσκοπος Χριστοφόρος ήταν προσευχόμενος στο Ιερό.

Προσήλθαν εκατοντάδες ευλαβείς χριστιανοί, κυρίως τα μέλη των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων, με αρχηγό την κα Σαπφώ Ρασσιά, πρόεδρο Φιλοπτώχου Καναδά.

Πολύ απλά και στις δύο γλώσσες μίλησε ο Μητροπολίτης Σωτήριος, αναφερόμενος στο βίο της Αγ. Φιλοθέης και παρεκάλεσε όλους να την μιμηθούμε, ιδίως τούτο τον καιρό που υπάρχουν τόσα προβλήματα στον κόσμο, στην πίστη της και τα έργα ελεημοσύνης που έκανε.

Μετά την Θεία Λειτουργία, παρετέθη δείπνο για όλους. Ομίλησαν, η κα Ρασσιά, πρόεδρος Φιλοπτώχου Καναδά. Τη βραδιά έκλεισε ο Μητροπολίτης Σωτήριος ευχαριστώντας όλους τους οργανωτές, τους ιερείς, τις προέδρους και τα διοικητικά συμβούλια των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων, τον Ιερατικώς Προϊστάμενο π. Φ. Παππά και την πρόεδρο της Κοινότητος Αγ. Νικολάου κα Α. Σωτηροπούλου.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος ευχήθηκε να διανύσομε την περίοδο του Τριωδίου και της Μεγάλης Σαρακοστής με πνευματική ανάταση. Τέλος, εδοξολόγησε τον Θεό για το θαυμάσιο έργο το οποίον επιτελούν τα Τμήματα Φιλοπτώχου Αδελφότητος σε ολόκληρο τον Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου