Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Αγάπη Τριανταφυλλίδη: Ρεσιτάλ πιάνου Τρίτη & 3.οο στο Τρίτο

« Τρίτη και 3 στο Τρίτο »
Συναυλίες με κοινό, σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση από webradio.ert.gr/trito 
Την Τρίτη, 7 Μαρτίου, στις 3 το μεσημέρι το Τρίτο Πρόγραμμα οργανώνει ρειστάλ πιάνου της Αγάπης Τριανταφυλλίδη στο Στούντιο Ε του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή (Λ. Μεσογείων 432), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

- D. Scarlatti: 2 Σονάτες σε ρε ελάσσονα ( K9 - K141 )
- W. A. Mozart: Σονάτα σε ντο μείζονα K330 
- F. Liszt: Όνειρο Αγάπης αρ.3 σε λα ύφεση μείζονα
- F. Chopin: Μπαλάντα αρ.1 σε σολ ελάσσονα, έργο 23
- S. Rachmaninoff: Πρελούδιο σε σολ ελάσσονα, έργο 23 αρ.5 
- S. Rachmaninoff : Μουσική Στιγμή σε μι ελάσσονα έργο 16 αρ.4
- A. Skrjabin: Σπουδή σε ντο δίεση ελάσσονα, έργο 2 αρ.1
- Γ. Κωνσταντινίδη: Toccata
- Γ. Κωνσταντινίδη: 8 Ελληνικοί Νησιώτικοι Χοροί
- A. Ginastera: Αργεντίνικοι Χοροί, έργο2
I. Χορός του γεροβοσκού (Danza del fiejo boyero)
II. Χορός της χαριτωμένης κόρης (Danza de la moza donosa)
III. Χορός του εκτός νόμου καουμπόυ (Danza del gaucho matrero)

Ηχοληψία: Βασίλης Χανιώτης

Για να παρακολουθήσει κάποιος τη συναυλία από κοντά, χρειάζεται κράτηση θέσεων με ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση trito@ert.gr
Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Διαδικτυακά: webradio.ert.gr/trito
Η Μουσική σας περιμένει, στο Τρίτο.

Agapi Triantafyllidi - Αγάπη Τριανταφυλλίδη

Γεννήθηκε το 1988 στην Πρέβεζα.
Γαλουχήθηκε στους κόλπους ενός αμιγώς μουσικού και εικαστικού οικογενειακού περιβάλλοντος και έλαβε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στην ηλικία των τεσσάρων ετών.
Η πρώτη επίσημη εμφάνισή της στο κοινό της Αθήνας, σε πανελλήνιο διαγωνισμό, της χάρισε την κατάκτηση του πρώτου -εκτός συναγωνισμού- βραβείου μαζί με αναφορές εντυπωσιακών δημοσιευμάτων με την χαρακτηριστική έκφραση "τα μαγικά δάχτυλα μιας εννιάχρονης" τις οποίες στη συνέχεια δικαιώνει μια δυναμική και σταθερά ανοδική πορεία.
Οι σπουδές της στο Ωδείο Πρωτοπορία της Αθήνας με καθηγήτρια την πιανίστα Άλλα Χαλάψη την οδήγησαν στην απονομή των υποτροφιών Vladimir Krainev και Vladimir Spivakov, αφετηρίες μιας έντονης καλλιτεχνικής περιόδου. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις της στο Κρεμλίνο ως σολίστ, στην Εθνική Λυρική Σκηνή στην Αθήνα σε σύμπραξη με τη Συμφωνική Μπάντα του Κολεγίου Πνευστών της Μόσχας υπό τον Rem Gekht και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ υπό τον μαέστρο Ανδρέα Πυλαρινό, στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών, την καθιέρωσαν το όνομά της στους μουσικούς κύκλους Αθηνών και Μόσχας και το ταλέντο της επαινείται από τον μεγάλο πιανίστα Vladimir Krainev με γραπτή αναφορά στις σπάνιες ερμηνευτικές της ικανότητες και το στέρεο εκπαιδευτικό της υπόβαθρο.

Έλαβε Δίπλωμα πιάνου με την υψηλότερη διάκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και απέσπασε την κρατική υποτροφία του Ι.Κ.Υ. , εισιτήριο για τη συνέχιση των σπουδών της για Diplom – Piano Performance στην Hochschule für Musik und Tanz της Κολωνίας με τον Prof. Pavel Gililov .
Διακρίθηκε με 2ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου J.N.Hummel της Σλοβακίας, 3ο Βραβείο στον Διαγωνισμού Πιάνου Karlrobert-Kreiten της Κολωνίας, 3ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό "Chopin" του Ανόβερου, 1ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό του Φεστιβάλ κλασσικής μουσικής Ρόδου, Grand Prix στο Διεθνή Διαγωνισμό του Φεστιβάλ κλασσικής μουσικής Μυτιλήνης, 3ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Άνδρου και 3ο Βραβείο/Laureate στον Διεθνή Διαγωνισμό «Chopin» της Μόσχας.

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι συμπράξεις της με τις ορχήστρες: Φιλαρμονική της Σλοβακίας, Orchester´91 του Αμβούργου, Δήμου San Martin και Πανεπιστημίου San Juan Αργεντινής, Südwestfalen Γερμανίας και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τους: Mariano Chiacchiarini, Rastislav Stur, Daniel Kirchmann, Χάρη Ηλιάδη και Νίκου Χριστοδούλου, οι εμφανίσεις της στην Kölner Philharmonie, στο Konzerthaus Detmold, στο Beethovenhalle Bonn, στο Bundesverwaltungsgericht Leipzig, Κρεμλίνο, στο Auditorio Victoria του San Juan, στο Teatro Poliziano Montepulciano, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, οι συμμετοχές της στα φεστιβάλ Λουκέρνης, Άμστερνταμ, Beethovenfest, στο International Mendelssohn Academy, στο Eppan Piano Academy και στο Montepulciano Academy.

Ανταποκρινόμενη σε προτάσεις ειδικού ενδιαφέροντος έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με τους καλλιτέχνες Renato Ripo, τσέλο, Koryun Asatryan, σαξόφωνο, Nil Kocamangil, τσέλο, Βασίλειο Μάνη, βαρύτονο, Fedor Rοudin, βιολί και Timothy Braun, βιολί.

Η Αγάπη Τριανταφυλλίδη είναι μέλος της οργάνωσης Yehudi Menuhin - Live Music Now μέσω της οποίας πραγματοποιεί συναυλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα ενώ ανάλογες υπηρεσίες έχει προσφέρει στο κέντρο στήριξης οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Κατά την καλλιτεχνική της διαδρομή έχει δεχθεί τα φώτα μεγάλων προσωπικοτήτων της πιανιστικής τέχνης όπως Dmitri Bashkirov, Daejin Kim, Igor Lazko, Vassily Lobanov, Ivo Pogorelich, Vladimir Ovchinnikov, Alexander Lonquich και Alan Weiss.

Έχει ηχογραφήσει για το WDR και την ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση.
Είναι ιδρύτρια των σχημάτων μουσικής δωματίου EROS Ensemble και του Duo AURA.
Είναι κάτοχος Master of Music στο Piano Performance και συνεχίζει τις ανώτατες σπουδές Konzertexamen στo Detmold στην τάξη του Prof. Jacob Leuschner με την υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης" και Master of Music στη μουσική δωματίου στην Κολωνία.


https://www.facebook.com/events/1931757293725129/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου