Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ 
ΣΤΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες το Χορωδιακό Φεστιβάλ με τη συμμετοχή Χορωδιών από την Ελλάδα και τη Ρουμανία υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στα Λουτρά Αιδηψού και τις Ροβιές Ευβοίας.

Στο διήμερο Χορωδιακό Φεστιβάλ συμμετείχαν οι Χορωδίες “MILLENIUM” από την Slatina της Ρουμανίας, τα «ΠΕΝΤΕΜΙΑ» από τα Λουτρά Αιδηψού, η Χορωδία «ΡΙΖΕΣ» από την Ιστιαία και το Μουσικό - Χορωδιακό Σύνολο του κ. Σούρα από την Ιστιαία. Την εκδήλωση πλαισίωσε ο χορευτικός Σύλλογος Ιστιαίας «Αθανάσιος Κορφιάτης». Οι Ροβιές Ευβοίας «υποδέχτηκαν» τους συμμετέχοντες στον χώρο του Παλαιού Πύργου, ιδιοκτησία του κ. Μπάρετ ο οποίος και τον παραχώρησε ειδικά για το Φεστιβάλ με την φροντίδα του Χορευτικού Συλλόγου «ΡΟΒΙΕΣ». Στον παλαιό αυτό ιστορικό Πύργο η χορωδία “MILLENIUM” παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα παρουσία εκλεκτών ακροατών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χορωδία “MILLENIUM” κατά την επίσκεψή της στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο με σεβασμό και ιδιαίτερη συγκίνηση έψαλλε θρησκευτικούς ύμνους προς τον Άγιο.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης σε μήνυμα που μετέφερε η Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού και Χορωδιών και Συντονίστρια του Φεστιβάλ κα Νία Κομπορόζου, τόνισε «Ένα Φεστιβάλ που φέρνει κοντά δύο ξεχωριστές μεν αλλά συγγενικής Παράδοσης κουλτούρες με κοινά ήθη, έθιμα και Παράδοση και προωθεί το μήνυμα της αξίας του διαλόγου του Πολιτισμού των λαών, οφείλει να καθιερωθεί ως θεσμός. Η Ελλάδα και η Ρουμανία ένωσαν την Πολιτιστική τους Κληρονομιά και προσέφεραν στο κοινό μία νέα πνοή Πολιτισμού».
Κατά την διάρκεια του Χορωδιακού Φεστιβάλ προσφέρθηκε πλούσιος μπουφές με παραδοσιακά προϊόντα που προσέφεραν τα μέλη των χορωδιών που είναι μέλη της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας (ΟΠΣΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου