Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Ο ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΒΙΑΤΑΣ ΤΟΥ ΒΕΡΝΤΙ

Πέμπτη 10 Ιουλίου. Συνεχίζονται πυρετωδώς οι πρόβες της όπερας La Traviata του Giuseppe Verdi στην αίθουσα προβών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων στο Νέο Κόσμο. Ο Μεγάλος Αρχιμουσικός Ελευθέριος Καλκάνης αναμένετε να παρουσιάσει μια  Τραβιάτα που θα αφήσει εποχή. Έχει διαλέξει ένα εντυπωσιακό καστ πρωταγωνιστών με επικεφαλής την ωραιότατη σοπράνο Τζίνα Πούλου η οποία διαθέτει το αίσθημα και την μουσικότητα της πρωταγωνίστριας που απαιτείτε για τον μεγάλο και δύσκολο αυτό ρόλο που όλες οι ντίβες της όπερας δοκίμασαν να αναμετρηθούν μαζί του. Επίσης σε δεύτερη διανομή η εξίσου εντυπωσιακή λυρική ερμηνεύτρια η σοπράνο Μαρία Μαυρομάτη θα ερμηνεύσει την θρυλική «Βιολέτα». Η έκπληξη του τενόρου που όλοι περιμέναμε είναι η συμμετοχή του Πρωταγωνιστή της Λυρικής Σκηνής Δημήτρη Πακσόγλου στο ρόλο του «Αλφρέντο», ο οποίος βρίσκετε σε μεγάλη φωνητική φόρμα και αναμένεται να δώσει τον καλύτερο του εαυτό.

Τέλος ο βαρύτονος Ζαφείρης Κουτελιέρης στο ρόλο του «Ζερμόν» είναι εκπληκτικός, άριστος φωνητικά και όπως πάντα καλός ηθοποιός που ξέρει να προσαρμόζεται στον κάθε λογής ρόλο που ερμηνεύει τέλεια.
Την σπουδαία μουσική διδασκαλία της χορωδίας από ότι έδειξαν οι πρόβες έχει ο έμπειρος διευθυντής Σταύρος Μπερής ο οποίος έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην έκφραση των χορωδών κάτι που είναι προς τιμήν του.
Όλοι οι μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων φαίνεται ότι απολαμβάνουν τις πρόβες με τον αγαπημένο τους μαέστρο Ελευθέριο Καλκάνη, και δίνουν όλο τους τον εαυτό και το ταλέντο, από ότι φάνηκε από την πρώτη στιγμή που άρχισαν τις πρόβες. Η παράσταση θα γίνει με σκηνοθεσία και κοστούμια.
Η Τραβιάτα του Τζουζέπε Βέρντι από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ελευθέριου Καλκάνη θα παρουσιαστεί στην Τεχνόπολη στις 18 και 19 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου