Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΒΙΑΤΑΣ ΤΟΥ ΒΕΡΝΤΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΑΛΚΑΝΗ

Κι ενώ οι πρόβες της όπερας La Traviata του Giuseppe Verdi συνεχίζονται εντατικώς στον χώρο της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων στο Νέο Κόσμο, η όλη παραγωγή μεταφέρεται στον περίβολο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου μπροστά στο μουσείο. Μπράβο στον Δήμαρχο Αθηναίων Γεώργιο Καμίνη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Νέλλη Παπαχελά για την πρωτοβουλία να προσφέρουν την λαοφιλέστερη όπερα του ρεπερτορίου στους δημότες της Αθήνας δωρεάν μπροστά στον εντυπωσιακό χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Ελλάδος στην καρδιά της Αθήνας που μπορούν όλοι να απολαύσουν την εξαίσια μουσική του Verdi.
Ο Μεγάλος Αρχιμουσικός της Πόλης των Αθηνών Ελευθέριος Καλκάνης αναμένετε να παρουσιάσει μια Τραβιάτα που θα αφήσει εποχή. Είναι μεγάλος γνώστης της όπερας και όπως πάντα βάζει την δική του ψυχή δουλεύοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο τις ενορχήστρωσες των κλασικών συνθετών.
Οι πρωταγωνιστές της όπερας είναι πιθαρχιμενοι απόλυτα στις οδηγίες του Μαέστρου και αναμένεται ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που θα αφήσει εποχή.
Η σοπράνο Τζίνα Πούλου δίνει την ψυχή της σε ένα ρόλο έμβλημα της όπερας όπως και η Μαρία Μαυρομάτη αποδεικνύοντας ότι το ταλέντο στην Ελλάδα είναι αστείρευτο και το πάθος για δημιουργία.
Ο τενόρος Δημήτρη Πακσόγλου «Αλφρέντο», γνωστός πρωταγωνιστής της Λυρικής Σκηνής δίνει την αίγλη που χρειάζεται σε μια τόσο προσεγμένη παραγωγή.
Ο βαρύτονος Ζαφείρης Κουτελιέρης «Ζερμόν» γίνεται όλο και καλύτερος ερμηνευτής συνδυάζοντας αρίστη ηθοποιΐα με μουσικότητα και καλή τεχνική.
Την τέλεια μουσική διδασκαλία της χορωδίας έχει αναλάβει ο σπουδαίος διευθυντής της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων Σταύρος Μπερής ο οποίος δίνει μεγάλη έμφαση στην σωστή έκφραση των χορωδών.
Τέλος οι μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, είναι όλοι άξια και αξιόλογα παιδιά, καλοί μουσικοί με αγάπη για την καλή μουσική, και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό ξέροντας ότι προσφέρουν στην πόλη των Αθηνών υψηλή τέχνη. Αυτά τα παιδιά της ορχήστρας όλα με ταλέντο πρέπει ο Δήμος να τα βραβεύσει γιατί πραγματικά κάνουν μεγάλο έργο.

Η Τραβιάτα του Τζουζέπε Βέρντι από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ελευθέριου Καλκάνη θα παρουσιαστεί για μια και μοναδική παράσταση δωρεάν μπροστά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών το Σάββατο 19 Ιουλίου στις 21:00 (9μ.μ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου