Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

ΑΡΩΜΑ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ‏


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΑΡΩΜΑ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
 Με την συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση με 3 κορυφαία μαθητικά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την Ρωσία που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Όμιλο για την UNESCO Μόσχας “Unity” υπό την αιγίδα του δήμου Ναυπλιέων πριν από λίγες ημέρες στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα από τα πολυμελή Ρωσικά Μαθητικά Μπαλέτα. Δεκάδες λιλιπούτειοι χορευτές και χορεύτριες πλημμύρισαν με τις υπέροχες πολύχρωμες ενδυμασίες τους την σκηνή της Πλατείας Συντάγματος ενώ με την αρμονία και την αρτιότητα που διακρίνει την κλασική τους παιδεία σε συνδυασμό με τις σύγχρονες χορογραφίες των διακεκριμένων τους Χοροδιδασκάλων ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους!
Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν το νεανικό Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα “KALINKA”, το νεανικό Χορευτικό Συγκρότημα Σύγχρονου και Κλασσικού Χορού “ROSINKA” από την Αγία Πετρούπολη καθώς και το νεανικό Χορευτικό Συγκρότημα “ROSINKA” της Σχολής Χορού από την πόλη Michurinsk. Υπεύθυνος για τον συντονισμό των Συγκροτημάτων ήταν ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Μόσχας “Unity” κ. Sergei Gogolev.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τιμώντας τους συμμετέχοντες μαθητές και τους Δασκάλους τους τόνισε χαρακτηριστικά «απόψε θαυμάσαμε μία μαγική παρουσίαση υψηλών Καλλιτεχνικών προδιαγραφών προσιτή σε ένα ευρύτερο κοινό, κάτι που καθιστά την παρουσία των “KALINKA”, και των δύο μπαλέτων “ROSINKA” από την Αγία Πετρούπολη και το Michurinsk στην Ελλάδα ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Πρέπει, επίσης, να τονίσουμε ότι δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί το σπάνιο αυτό θέαμα σε ένα ιδανικότερο μέρος από εκείνο του πανέμορφου Ναυπλίου. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την αποψινή παρουσίαση, αποτέλεσμα της πολυετούς μας συνεργασίας με τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO “Unity” κ. Sergei Gogolev, που πλέον έχει καθιερωθεί σε μία ετήσια Πολιτιστική σύμπραξη Ελλάδας – Ρωσίας».

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκε ειδική τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη στον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο για την προσφορά του στον Πολιτισμό και τον Άνθρωπο παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Ομίλου κας Σπυριδούλας Ντούγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου