Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

2° ΦΟΛΚΛOPIKO ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΡΟΔΕΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ 2014» ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ «ΣΙΔΕΣ» ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏

2° ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΡΟΔΕΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ 2014»
ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ «ΣΙΔΕΣ»
ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Η Παράδοση είχε τον πρώτο λόγο στο 2° Φολκλορικό Φεστιβάλ «Ροδέας Παράδοσις 2014» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Χορευτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας Βοιωτίας «Σίδες» με την υποστήριξη του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων πριν από λίγες ημέρες στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας Τανάγρας.
Ο Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Θηβών «Σίδες» διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το διήμερο Φολκλορικό Φεστιβάλ με συμμετοχή ελληνικών και ξένων παραδοσιακών χορευτικών Συγκροτημάτων. Οι εκδηλώσεις στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία και η Σκηνή γέμισε με χρώματα και αρώματα Παράδοσης όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο.
Κατά την έναρξη του Φεστιβάλ, τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων εκπροσώπησε στο Φεστιβάλ το Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα του Λαογραφικού Σωματείου (μέλους του Ομίλου) από την Γεωργία “Patara Emigrantebi” με Χοροδιδάσκαλο τον κ. Oto Leverashvili που προσέφεραν στους παρευρισκόμενους ένα μοναδικό αρμονικό θέαμα. Συμμετείχαν τα συγκροτήματα από την Δυτική Αφρική “Bantu”, από τη Νότια Αφρική “Mandela Gals”, από την Ελλάδα ο Χορευτικός Όμιλος Σχηματαρίου «Εν Τανάγρα», ο Χορευτικός Όμιλος Ασωπίας «Ειλέσιον».

Κατά την δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ φιλοξενήθηκε ο διοργανωτής Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Θηβών «Σίδες», το Χορευτικό Συγκρότημα Νεολαίας Δερβενοχωρίων, το Χορευτικό Νεοχωρακίου, το Χορευτικό Ελεώνα, οι Τραγουδιστές Παναγιώτης Λάλεζας, Σταυρούλα Δαλιάνη και Νίκος Πανουργιάς, οι Μουσικοί  Νίκος Φιλιππίδης (Κλαρίνο) και Γιώργος Μαρινάκης (Βιολί),  οι Χοροδιδάσκαλοι Θάνος Σαμπάνης, Δημήτρης Σαμπάνης και Κατερίνα Γιαννακίδη.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης σε μήνυμα που μετέφερε η Πρόεδρος του Ρουμανοελληνικού Συνδέσμου και Διευθύντρια Ισότητας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κα Μανουέλα Μαρινέσκου, τόνισε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στηρίζουμε το 2° Φολκλορικό Φεστιβάλ «Ροδέας Παράδοσις 2014» με την συμμετοχή του εκπληκτικού Χορευτικού Συγκροτήματος του Λαογραφικού Σωματείου από την Γεωργία “Patara Emigrantebi” μέλους του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ευχόμαστε αυτή η μεγάλη γιορτή της Παράδοσης να γίνει ένας συνεχώς διευρυνόμενος  θεσμός που θα ενώνει τα ήθη, τα έθιμα, τον ήχο και το χρώμα χωρών από όλο τον κόσμο και θα τα μετατρέπει σε μία τεράστια Πολιτιστική αγκαλιά!».
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Θάνος Σαμπάνης
Photo Report: Dimitra Stamelaki Photography


Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό:

2η Ημέρα Φεστιβάλ - Φωτογραφίες: Radu Buragahttps://www.facebook.com/media/set/?set=a.707180272665269.1073741869.521157784600853&type=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου