Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

«20 XPONIA ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΙΝΑ...» ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ «ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ» ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏

«20 XPONIA ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΙΝΑ...» ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ «ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»

«20 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΙΝΑ...»
ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ «ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες το Μουσικό Αφιέρωμα στην αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη «20 χρόνια χωρίς Μελίνα...» με την Ερμηνεύτρια και Ηθοποιό κα Τίνα Αλεξοπούλου υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο κατάμεστο νεό Θέατρο «Αρχελάου» στους Θρακομακεδόνες.

Μελωδίες μεγάλων Ελλήνων Δημιουργών όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος και άλλοι πλημμύρισαν με νοσταλγία το «Αρχελάου Θέατρο» όπου στην επίσημη πρώτη του φιλοξένησε ένα αφιέρωμα στην μοναδική Ελληνίδα Ηθοποιό και Πολιτικό Μελίνα Μερκούρη. Η εξαιρετική performer Τίνα Αλεξοπούλου παρουσίασε ένα ιδιαίτερα νοσταλγικό αλλά και εξαιρετικά δυναμικό αφιέρωμα στην μνήμη της Μελίνας Μερκούρη με την συνοδεία του Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο και του Πάνου Τσιφτσή στο μπουζούκι.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης στο μήνυμά του που μετέφεραν ο Ιατρός, Διευθυντής Υγειονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Ιδιοκτήτης του κ. Νίκος Σιδηρόπουλος καθώς και η Γενική Γραμματέας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κα Σπυριδούλα Ντούγια, τόνισε «Δεν μπορεί να εκφραστεί με λέξεις η παρουσία, το έργο και η κληρονομιά που μας άφησε η μεγάλη Ελληνίδα Καλλιτέχνις και Πολιτικός με την πολύμορφη προσωπικότητα που άκουγε στο όνομα Μελίνα Μερκούρη. Για να αντιληφθούν οι νεότεροι την σημασία της παρουσίας και του έργου της αρκεί να γνωρίσουν ότι η ημέρα του θανάτου της στις 6 Μαρτίου έχει οριστεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού. Με αυτό το μουσικό αφιέρωμα θυμηθήκαμε οι μεγαλύτεροι και γνώρισαν οι νεότεροι ένα μύθο του 20ου αιώνα που άφησε την ανεξίτηλη σφραγίδα του στον Πολιτισμό και τον Αγώνα για την Ελευθερία του Πνεύματος, του Λόγου και της Ψυχής. Συγχαρητήρια στους εξαίρετους Καλλιτέχνες για το υπέροχο Μουσικό ταξίδι και φυσικά στο νέο και πολλά υποσχόμενο εγχείρημα του δραστήριου κ. Σιδηρόπουλου με την επίσημη πλεόν λειτουργία αυτού του Πολυχώρου Πολιτισμού».
Οι 3 Καλλιτέχνες τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον Πολιτισμό από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων παρουσία του Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα κ. Peter Michalko, του Εκδότη της τοπικής Εφημερίδας του Πειραιά «Εν Πειραιεί» και Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού “Atlantis FM” κ. Μιχάλη Χάνδακα και πολλών ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου