Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΤΖΕΛΑΣ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΕΣΤΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΑΛΚΑΝΗ

Παναγιώτης Καρούσος, Άντζελα Γκερέκου, Ελευθέριος Καλκάνης
Τρίτη 1 Ιουλίου 2014. Στο Υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Υφυπουργού Πολιτισμού Άντζελας Γκερέκου με τον Ελληνοκαναδό συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο και τον Αρχιμουσικό Ελευθέριο Καλκάνη.
Ο Παναγιώτης Καρούσος έκθεσε θέματα πολιτισμού και ως εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματίων Μείζονος Νέας Υόρκης, και τις μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτηρίου για την Νέα της Θέση στο Υπουργείο.
Συζήτησαν θέματα προώθησης της Ελληνικής μουσικής δημιουργίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που αφορά τόσο την Ορογένεια όσο και τους απανταχού Έλληνες δημιουργούς.
Ο Μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων Αρχιμουσικός Ελευθέριος Καλκάνης της έκθεσε θέματα που αφορούν την μουσική παιδεία και πραγματικότητα όπως έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Η υφυπουργός Πολιτισμού κυρία Άντζελα Γκερεκου αξιολόγησε το έργο και τον θεσμικό ρόλο του Υπουργείου Πολιτισμού, και την σημαντική του θέση όσον αφορά την σωστή προώθηση του Πολιτισμού στην Ελλάδα και προς το Εξωτερικό.
Επίσης αναφέρθηκε στην συνεισφορά των Ομογενών αλλά και των ενχωρειων δημιουργών στην προβολή της Ελλάδας παγκοσμίως αλλά και στην ανασυγκρότηση φορέων έλευσης δημιουργικών πρωτοβουλιών σε σχέση με το Υπουργείο Πολιτισμού που είναι αρμόδια.
Η πολύ σημαντική συνάντηση με την Υφυπουργό Πολιτισμού έγινε με βάση την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν ο Συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος με τον Αρχιμουσικό Ελευθέριο Καλκάνη στην Παγκόσμια Πρεμιέρα του έργου του Ελληνικαναδου συνθέτη «Συμφωνία Νο.1 Συμφωνία της Γης» που διηύθυνε ο Μαέστρος με μεγάλη επιτυχία πρόσφατα με την Συμφωνική Ορχήστρα της Αθήνας.
Η συνάντηση έκλισε με τα διαπιστευτήρια αμέριστης συνεργασίας της Υφυπουργού Πολιτισμού της Ελλάδας κυρίας Άντζελας Γκερεκου και της αξιόλογης ομάδας της με τον Ελληνοκαναδό δημιουργό Παναγιώτη Καρουσο και τον Αρχιμουσικό Ελευθέριο Καλκάνη στο επικείμενο ανέβασμα της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης».  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου