Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Συναυλία της Ορχήστρας Nostos του Μουσικού Σχολείου Αλίμου

Συναυλία με έργα της Ελ. Καραΐνδρου και του Μ. Χατζιδάκι
Διευθύνει ο Δημήτρης Αρβανιτίδης

Σε «πρεσβευτές» της Ελλάδας έχουν αναδειχθεί οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλίμου που συμμετέχουν στην ορχήστρα «NOSTOS» και συνεχίζουν να δίνουν συναυλίες σε διάφορες χώρες. Η ορχήστρα αποτελείται από 40 περίπου μαθητές, ηλικίας 12-17 ετών και τα τελευταία 4 χρόνια έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Βενετία, το Ίνσμπρουκ και το Μόναχο. Πριν λίγες ημέρες ταξίδεψε στο Στρασβούργο μετά από πρόσκληση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, πρέσβη Στέλιου Περράκη, για μια συναυλία στην μεσαιωνική εκκλησία Saint Pierre de Jeune. 
Με την συμμετοχή τους στην ορχήστρα «NOSTOS» του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με έργα σπουδαίων Ελλήνων αλλά και ξένων συνθετών και ταυτόχρονα ευαισθητοποιούνται στα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, ιδιαίτερα σε μια εποχή οξύτατης οικονομικής, κοινωνικής, ανθρωπιστικής και πολιτιστικής κρίσης. Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό προβάλλουν μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της δημιουργίας, του πολιτισμού, της εργατικότητας, της συνεργασίας, της επιμονής, την Ελλάδα που δικαιούται και μπορεί να πραγματοποιεί τα όνειρα της.
Εκτός όμως από τις συναυλίες στο εξωτερικό, η ορχήστρα έχει δώσει αρκετές συναυλίες και στην Ελλάδα, τόσο στην Αθήνα όσο και στη περιφέρεια..
Η Βουλή των Ελλήνων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε μας τίμησε με πρόσκληση για συναυλία στο Ζάππειο, προς τιμή των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων. Στις 17 Ιουνίου η ορχήστρα συμμετείχε στην θεατρική παράσταση ‘’Πέτρινα Μονοπάτια’’ σε συνεργασία με το 16ο Γυμνάσιο Περιστερίου. 
Για την νέα σχολική χρονιά η ορχήστρα ‘’NOSTOS’’ έχει προσκληθεί για 2 συναυλίες στην Βαρκελώνη και το Ίνσμπρουκ

Δευτέρα 25/6 στις 9 μ.μ. - 10:30 μ.μ.
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης - Αργυρούπολη
Argyroupolis, Attiki, Greece

https://www.facebook.com/events/227802791149260/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου