Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Κέρκυρα: «Χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας, λέμε ΟΧΙ στα ναρκωτικά»

 
Μηνύματα κατά της χρήσης των ναρκωτικών έστειλαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχος Ιωάννης Ματσούκας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπό τον τίτλο «Χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας, λέμε ΟΧΙ στα ναρκωτικά» που πραγματοποιήθηκε χθες (Παρασκευή), το βράδυ, στο Περιστύλιο των Ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου, στην Κέρκυρα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Σύλλογο Στήριξη – Κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών και του Aids, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους , ο εορτασμός της οποίας έχει καθιερωθεί να γίνεται από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 26 Ιουνίου κάθε έτους.

Κατά το χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης με ιδιαίτερη έμφαση στην αποτροπή των παιδιών και των νέων από τη χρήση τους, ενώ τόνισε ότι μέσα σε ένα ιδιαίτερα ρευστό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, με τους λαούς σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση να ταλανίζονται από γενικευμένη λιτότητα, κρίση αξιών και θεσμική έκπτωση, η προσπάθεια που γίνεται στα Ιόνια νησιά για να χτισθούν γέφυρες συνεργασίας μεταξύ της ΠΙΝ, της Αστυνομικής Δ/νσης και της κοινωνίας αποκτά μεγαλύτερη σημασία. 

«Μέσα από τη χείρα συνεργασίας που απλώνουμε, μέσα από το δικό μας παράδειγμα και την απόφασή μας να βάλουμε στην άκρη όποιες τυχόν διαφορές υπάρχουν, φιλοδοξούμε να αφυπνίσουμε, να προλάβουμε και να ευαισθητοποιήσουμε, την νεολαία κυρίως, στο θέμα της μάστιγας του καιρού μας, που είναι τα ναρκωτικά» τόνισε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλαιτσάτος.

Από την πλευρά του ο κ.Ματσούκας επισήμανε ότι το 2018 έχει υιοθετηθεί από την Ελληνική Αστυνομία ως «Έτος Δράσεων κατά των Ναρκωτικών». «Αν θέλουμε λοιπόν να καταπολεμήσουμε ριζικά την τοξικομανία και τις εξαρτήσεις, θα πρέπει να δουλέψουμε σε όλα τα επίπεδα, ατομικά και συλλογικά. Να χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας όπως την σημερινή και να δώσουμε ουσιαστικό νόημα στην 26η Ιουνίου, όχι μόνο ως Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησης τους, αλλά υιοθετώντας την ως την ημέρα εκκίνησης από τον καθένα μας πραγμάτωσης του ελάχιστου που περνάει από το χέρι του» είπε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχος Ιωάννης Ματσούκας
Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξη – Κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών και του Aids, Σπύρος Δολιανίτης, ενώ το κοινό γοήτεψε η μουσική παρουσίαση της επιτυχημένης μουσικοθεατρικής παράστασης «Dust in the wind», υπό τη σκηνοθεσία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Πέτρου Γάλλια, βασισμένη στο θεατρικό έργο του αείμνηστου Νίκου Μώρου «Είσαι καλά βρε;» με τη συμμετοχή νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών. 

Οι συντελεστές της μουσικής παράστασης που καταχειροκροτηθήκαν παρουσίασαν μουσικά αποσπάσματα από ένα επίκαιρο θεατρικό έργο που περιστρέφεται γύρω από τα σύγχρονα κοινωνικά θέματα και προβλήματα, όπως είναι τα ναρκωτικά. Το έργο που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον Απρίλιο, οπότε και πρωτοπαίχτηκε στο Δημοτικό Θέατρο, έδειξε ότι υπάρχει ο δρόμος της δημιουργίας, της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, της φιλίας και του έρωτα, μακριά από τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Η εκδήλωση αγκαλιάστηκε από πολίτες κάθε ηλικίας που έσπευσαν από νωρίς στο Περιστύλιο των Ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση, ενώ το παρόν έδωσαν , ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, ο Πρόξενος της Ιταλίας στην Κέρκυρα, Dr. Giancarlo Bringiotti, οι αντιπεριφερειάρχες της ΠΙΝ, Νικολέτα Πανδή, Αλέκος Μιχαλάς, Διονύσιος Στραβοράβδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Μωραίτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας, διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών, ο αντιπρύτανης Θεόδωρος Παππάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Μουζακίτης, η αδελφή του αείμνηστου Νίκου Μώρου Ισμήνη, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΠΙΝ με μηνύματα από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τους κερκυραίους Ολυμπιονίκες Σπύρο Γιαννιώτη και Μαρία Γεωργάτου, ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις.
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου