Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Ο Ν. ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΙ Ο Π. ΡΗΓΑΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 Παρασκευή 15 Ιουνίου. Στα πλαίσια της διαδικασίας ανασυγκρότησης των Τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το Τμήμα Ψηφιακής Πολιτικής παρουσίασε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του INNOVATHENS του Δήμου Αθηναίων, και το Σάββατο 16 Ιουνίου στον Πολυχώρο Σπούτνικ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, θα παρουσιάσει την δεύτερη μέρα των αρχαιρεσιών.της συνδιάσκεψης όπου και θα γίνει η ανάδειξη της Γραμματείας του τμήματος, όπως προβλέπει το καταστατικό.
Στη Συνδιάσκεψη έκαναν εισηγήσεις και χαιρέτησαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας,  βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος.
Παραβρεθηκαν η Έφη Καλαμαρά, μέλος πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε την συνδιάσκεψη, ο Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής  Πολιτικής  Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης που ήταν o κεντρικός ομιλητής, ο Πάνος Ρήγας, Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ που απηύθυνε χαιρετισμό και έκανε εισήγηση, ο Στέλιος Ράλλης, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, ο Μάριος Κάτσης,  συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ), ο Ιδομενέας Μανωλιτσάκης, Πρόεδρος του ΔΣ  της ΚΤΠ, και ο Ματθαίος Τσιμιτάκης, μέλος του συντονιστικού του Τμήματος Ψηφιακής Πολιτικής.
Το πάνελ προεδρείου αποτελούνταν από τα μέλη του συντονιστικού του Τμήματος Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Παλαμαριτζής, Κωνσταντίνος Καρανάσιος, Ιδομενέας Μανωλιτσάκης,  και Μαρία Λαϊνη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, το μέλος του Συντονιστικού της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση του Τμήματος Ψηφιακής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, η Μαρία Κρέτση από την ΕΡΤ, ο Παναγιώτης Σκούτας, Διευθυντής του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκου Παππά (Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ), ο συνθέτης κλασικής μουσικής Παναγιώτης Καρούσος του Τμήματος Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ, κ.α.
Η Ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα αναδιοργάνωσης των οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων καθώς εμπλέκεται καθοριστικά σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας: Από την οργάνωση της παραγωγής και της κατανάλωσης ως την ψυχαγωγία, την εργασία, την παιδεία, την υγεία,  τις τραπεζικές συναλλαγές και τις λειτουργίες του κράτους. Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία,  όπου η χώρα ετοιμάζεται να αφήσει πίσω της τα μνημόνια, η επεξεργασία θέσεων και προτάσεων για την ψηφιακή πολιτική με βάση την εμπειρία, τη γνώση, την επιστημονική κατάρτιση και μελέτη, των μελών του κόμματος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στη συζήτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη ανάπτυξη.

Οι προτάσεις του Τμήματος και η οργανωμένη παρέμβαση του κόμματος  μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα βελτίωσης της καθημερινής ζωής σε όλα τα επίπεδα, δίνοντας το στίγμα μιας σύγχρονης αριστερής πολιτικής. 
 
 


 


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου