Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Πρώτη ημέρα Κληρικολαϊκής Καναδά

Η πρώτη ημέρα Κληρικολαϊκής Καναδά, άρχισε με Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Σωτήριος και συμμετείχαν οι περισσότεροι από διακόσιοι (200) σύνεδροι, οι Γενικοί Πρόξενοι Ελλάδας,  στο Τορόντο Α. Ιωαννίδης και στο Μόντρεαλ Ν. Σιγάλας, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στον Καναδά Π. Αναστασιάδης, και ο Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Γ. Μαρκαντωνάτος, με την σύζυγό του Βασιλική.

Στη συνέχεια, έγινε η επίσημη έναρξη των εργασιών της Κληρικολαϊκής με προσευχή και με βιντεσκοπημένο μήνυμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Μετά το μήνυμα όλοι έψαλλαν την φήμη του Πατριάρχη μας.

Μίλησαν, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου Π. Αναστασιάδης και ο Πρέσβης της Ελλάδας Γ. Μαρκαντωνάτος.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος, ελληνιστί και αγγλιστί, μίλησε και εισηγήθηκε το γενικό θέμα της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης “Άφετε τα παιδία έρχεσθαι προς με, και μη κωλύετε αυτά· των γαρ τοιούτων εστίν η Βασιλεία του Θεού” (Μάρκ. ι’14).

Ακολούθησε γεύμα.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο π. Λ. Καμπερίδης με θέμα «Όλοι είμαστε παιδιά του Θεού - Πώς θα σωθούμε». Η ομιλία έγινε δεκτή με παρατεταμένα χειροκροτήματα και στη συνέχεια συζητήθηκε και απαντήθηκαν οι ερωτήσεις των συνέδρων.

Δεύτερος ομιλητής ήταν ο γιατρός Φ. Καραντώνης με θέμα «Ανατρέφοντας Αγίους – Γονείς και παιδιά».  Η ομιλία του ήταν κάτι το καταπληκτικό. Όρθιοι τον καταχειροκρότησαν οι σύνεδροι. Οι ερωτήσεις και η συζήτηση δεν είχαν τελειωμό.

Το βράδυ έγινε το επίσημο δείπνο στην ωραία αίθουσα της Κοινότητας Belleville και συμμετείχαν όλοι οι σύνεδροι, αλλά και χριστιανοί της Κοινότητας Belleville.

Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Belleville, Αδάμ Ζήγουρας.  Επειτα ο ελληνικής καταγωγής Δήμαρχος της πόλης του Belleville κ. Χριστοφορίδης. Κύριος ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδας Γ. Μαρκαντωνάτος, ο οποίος σε μία εμπνευσμένη ομιλία, αναφέρθηκε στην 29η Μαϊου 1453, στο έργο και στα επιτεύγματα του Ελληνισμού του Καναδά και ιδιαίτερα της Ι. Μητρόπολης και στη σημασία της καλλιέργειας της ελληνικής γλώσσας και της ορθόδοξης πίστης στον Καναδά, για τον Ελληνισμό, την Θρησκεία μας και την Πατρίδα μας.

Τις ομιλίες έκλεισε ο Μητροπολίτης Σωτήριος, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές, την Κοινότητα του Belleville και όλους τους οργανωτές για την άρτια οργάνωση των συνελεύσεων Κληρικολαϊκής, Φιλοπτώχου και Νεολαίας  και διεβίβασε προς όλους την αγάπη, τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Ήταν μία θαυμάσια βραδιά, που ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των ανθρώπων,  η χαρά και η ευτυχία.

Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση θα συνεχιστεί για δύο ακόμη ημέρες και θα ακολουθήσει η πνευματική σύναξη των ιερέων της Ι. Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου