Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον βαρύτονο Πέτρο Σαλάτα από τον Ιωάννη Μαρωνίτη, πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στη συναυλία "100 Χρόνια Μαρία Κάλλας" του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου

 

Ο σπουδαίος βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Πέτρος Σαλάτας συγκλόνισε το ακροατήριο με την ερμηνεία του ως Άλφιο στην όπερα Καβαλερία Ρουστικάνα. Το ρόλο της Σαντούτσα ερμήνευσε η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα. Επίσης ο κ. Πέτρος Σαλάτας καταχειροκροτήθηκε από το κοινό για την ερμηνεία του στο μελοποιημένο ποίημα "Kόρη των Αθηνών", Μουσική: Παναγιώτης Καρούσος, Ποίηση: Λόρδος Βύρων. 

Ο σπουδαίος βαρύτονος Πέτρος Σαλάτας ερμήνευσε έργα Μασκάνι και Π. Καρούσος στη συναυλία "100 Χρόνια Μαρία Κάλλας" 

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023. Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία "100 Χρόνια Μαρία Κάλλας" του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Σολίστ: Ειρήνη Κώνστα, Πέτρος Σαλάτας, Hlín Leifsdóttir, Ρέα Βουδούρη. Χορωδία «Ραψωδοί» και σολίστ της όπερας: Ρέα Βουδούρη, Ειρήνη Κώνστα, Γιάννης Δάρρειος, Hlín Leifsdóttir, Νίκη Ζαχαροπούλου. Πιάνο: Χάρρυ Τζιανν. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Παναγιώτης Καρούσος

Πρόγραμμα: Άριες και ντουέτα από όπερες που ερμήνευσε η Μαρία Κάλλας και Χορωδιακά από τις όπερες «Ιλιάδα του Ομήρου» και «Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου» του Παναγιώτη Καρούσου.
Καβαλερία Ρουστικάνα - Πιέτρο Μασκάνι
Σαντούτσα: Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο
Άλφιο: Πέτρος Σαλάτας, Βαρύτονος
Απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον βαρύτονο Πέτρο Σαλάτα.
Χαιρετισμός-παρουσίαση: Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του διεθνούς οργανισμού International Action Art.
Παρευρέθησαν η γνωστή μεσόφωνος της Λυρικής Σκηνής Μαρία Μαρκέτου, η Κοσμήτορας Ρούλα Καβακιώτη, η Αγγελική Χιώτη, κ.α.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου