Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Επιστημονική Ημερίδα για τα 170 έτη από τη γέννηση του Αγίου Νεκταρίου


Της Ημερίδας προήδρευσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος.

Με αφορμή τα 170 έτη από τη γέννηση του Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως και αποφοίτου της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής διοργάνωσε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 Επιστημονική Ημερίδα στο Κτήριο της Σχολής.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
Της Επιστημονικής Ημερίδας προηγήθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου με συμμετοχή του Βυζαντινού Χορού «Απόστολος Παύλος» του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, και εόρτιος αρτοκλασία προσφερομένη από το Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας (Σ.ΜΕ.Κ.ΘΕ.) προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου ως Προστάτου του Συλλόγου.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος.
Στην Ημερίδα ομίλησαν οι κ. Σοφοκλής Δημητρακόπουλος, Φιλόλογος, ιστορικός, με θέμα «Ο άγιος Νεκτάριος ως φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών», ο κ. Νικόλαος Τζιράκης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., με θέμα «Ο άγιος Νεκτάριος και η ελληνική σκέψη στο έργο “Το γνώθι σαυτόν”», η κ. Βαρβάρα Γιαννακοπούλου, Λέκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α., με θέμα «Αρχές της ποιμαντικής διακονίας του αγίου Νεκταρίου», ο κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α., με θέμα «Η Χριστιανική Ηθική του αγίου Νεκταρίου και η εποχή της» και ο κ. Δημήτριος Γόνης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., με θέμα «Παρατηρήσεις επί της κριτικής εκδόσεως των έργων του αγίου Νεκταρίου». Της Ημερίδας προήδρευσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, ενώ μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση.
Από την Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής
- Φωτογραφίες: Γιάννης Κούτρας
Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με αφορμή τα 170 χρόνια από τη γέννηση του Αγίου Νεκταρίου 

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με αφορμή τα 170 χρόνια από τη γέννηση του Αγίου Νεκταρίου Κεφαλά, Μητροπολίτη Πενταπόλεως (1846-2016), συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου με συμμετοχή του Βυζαντινού Χορού «Απόστολος Παύλος» του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, και εόρτιος αρτοκλασία προσφερομένη από το Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας (Σ.ΜΕ.Κ.ΘΕ.) προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου ως Προστάτου του Συλλόγου.
Εόρτιος αρτοκλασία προσφερομένη από το Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας (Σ.ΜΕ.Κ.ΘΕ.) προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου ως Προστάτου του Συλλόγου.
Από τη σύντομη δεξίωση μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Θεολογικής Σχολής.


Με αφορμή τα 170 έτη από τη γέννηση του Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως και αποφοίτου της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής διοργάνωσε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 Επιστημονική Ημερίδα στο Κτήριο της Σχολής: Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ Καθηγητής κ. Απόστολος Β. Νικολαΐδης στο βήμα.

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Καθηγητή κ. Σωτήριο Δεσπότη.

Μετά το πέρας της ημερίδας: Ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Αναπλ. Καθηγητής κ. Θωμάς Ιωαννίδης με την Επίκ. Καθηγήτρια κ. Βασιλική Σταθοκώστα (Τμήμα Θεολογίας) και την Επίκ. Καθηγήτρια κ. Ελένη Γιαννακοπούλου (Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας).
Ο κ. Νικόλαος Τζιράκης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., στο βήμα με θέμα «Ο άγιος Νεκτάριος και η ελληνική σκέψη στο έργο “Το γνώθι σαυτόν”».
Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας Αναπλ. Καθηγητή κ. Θωμά Ιωαννίδη.
Άποψη του κοινού.
Η συμμετοχή του Βυζαντινού Χορού 
Η συμμετοχή του Βυζαντινού Χορού «Απόστολος Παύλος» του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας
Άποψη του κοινού. Μαζί με τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Καθηγητή κ. Απόστολο Β. Νικολαΐδη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, η Αναπλ. Καθηγήτρια και Αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας κ. Κίρκη Κεφαλέα.
Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση.
Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας Αναπλ. Καθηγητή κ. Θωμά Ιωαννίδη.
Κοσμητεία Θεολογικής Σχολής Αθηνών
https://www.facebook.com/deantheol.uoa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου