Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΣΤΟ ΑΛΚΥΟΝΙΣ ΑΠΟ 10/11/2016 ΕΩΣ 16/11/2016

Image result for ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema
Μια εβδομάδα με το «ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ»  μια πολυβραβευμένη ταινία ψηφιακά αποκατεστημένη, μια από τις πιο σπουδαίες διαχρονικές ταινίες, το «INVISIBLE» του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΙΤΗ Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ που συνεχίζεται για 2η εβδομάδα  μεγάλη επιτυχία και άλλες ταινίες του Δ. Αθανίτη σε μεταμεσονύχτια προβολή, το   «ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ»  μια απόλυτα κλασική ταινία από τον Marcel Carné, πρωτοπόρο του φιλμ νουάρ αλλά και πολλές ταινίες από τον σύγχρονο κινηματογράφο!!!
Σας περιμένουμε!!!
 Image result for ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema
ΑΛΚΥΟΝΙΣ newstarart cinema
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)
Εισ.:€7.00, Παιδ.-φοιτ./ άνω των 65 & Εκπαιδευτικοί/Ατέλεια​/Στρατιωτικο €5.00,
για ανέργους €3.00, οικογενειακό πακέτο τριών ατόμων €10.00
Κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ τα δύο άτομα € 7,00, κάθε ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ €5.00
 Parking διαθέσιμο κάτω από τον κινηματογράφο.


Από 10/11/2016 έως 16/11/2016

1) ​«ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ»  ​των  ΓΙΑΝ ΚΑΝΤΑΡ - ΕΛΜΑΡ ΚΛΟΣ(ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ)
        ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  στις 19.15
2) ​«INVISIBLE»  του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΙΤΗ  Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ
        ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  στις 21.30
 ​3)  ​«FRANTZ»  του ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΖΟΝ   Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ
       ΠΕΜΠΤΗ έως ΚΥΡΙΑΚΗ  στις 17.15
4) ​​«ΙNFERNO» του ΡΟΝ ΧΑΟΥΑΡΤ  Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ
      ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΤΕΤΑΡΤΗ  στις 23.00
5) ​«​ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΤΟΡΥ»​ των ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΤΑΝΤΟΝ--ΑΝΓΚΟΥΣ ΜΑΚΛΕΙΝ Α΄ΠΡΟΒΟΛΗ
      ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ στις 15.ΟΟ
 6) ​«MHN ANAΣΑΙΝΕΙΣ»​ του  ΦΕΝΤΕ ΑΛΒΓΑΡΕΖ
       ΠΕΜΠΤΗ έως ΣΑΒΒΑΤΟ    στις 23.ΟΟ
 7) ​«ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ» του  Μαρσελ Καρνέ
       ΚΥΡΙΑΚΗ  στις 13.00 και
       ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΤΕΤΑΡΤΗ στις 17.00
 8) ​«ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ»​ του  ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΙΤΗ
       ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 00.30  ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΑ
 9) ​«ΑΝΤΙΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ»​ του  ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΙΤΗ
        ΣΑΒΒΑΤΟ στις 00.30  ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΑ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
 Image result for ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ
1) «ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ»  των  ΓΙΑΝ ΚΑΝΤΑΡ– ΕΛΜΑΡ ΚΛΟΣ (ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ)
ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ 1965,
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΝΝΩΝ 1965,
ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ ΝΤΑΒΙΝΤ ΝΤΙ ΝΤΟΝΑΤΕΛΟ 1967,
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ PILSEN 1968,
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ Α΄ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ και δεκάδες άλλα βραβεία.
Ένα φίλμ που οι κριτικοί ανακήρυξαν ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ, η πρώτη ταινία του νέου κύματος τσέχικου κινηματογράφου που απέκτησε διεθνή φήμη. Μια ζεστή και χιουμοριστική ιστορία συνηθισμένων ανθρώπων που πιάστηκαν στον ιστό των τραγικών ιστορικών γεγονότων. Μια ταινία δύναμης και απλότητας..ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ  ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ. ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ.
Η ταινία τοποθετείται την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στο Σλοβακικό Τμήμα της Τσεχοσλοβακίας. Ο Άντον "Τόνο" Μπρτκο είναι ένας φτωχός ξυλουργός, που ζει με τη γυναίκα του την φιλάργυρη και λάγνα Εβελίνα, η οποία δεν τον εκτιμά και πολύ. Ένα βράδυ, θα τους επισκεφτεί η αδελφή της με τον σύζυγό της, ο οποίος είναι διοικητής στην πόλη. Τότε θα του δώσει την ιδιοκτησία ενός μαγαζιού κουμπιών που βρίσκεται στην Κεντρική Οδό, του οποίου η ιδιοκτήτρια είναι μία ηλικιωμένη Εβραία, σχεδόν κωφή. Όλο αυτό είναι μέρος της διαδικασίας αποκλεισμού και εξόντωσης των εβραίων της πόλης.
Στην πορεία η καλοσύνη και η αφέλεια της ηλικιωμένης σκλαβώνουν τον Τόνο, ο οποίος αρχίζει και τη συμπαθεί. Ο κοινωνικά ασήμαντος χαρακτήρας γίνεται αντικείμενο για μαζική δολοφονία κι αυτό σε αντίθεση με ολόκληρη τη ζωή του τον οδηγεί στην προδοσία του εαυτού του και τελικά στο τραγικό τέλος...
Μια ταινία αφιερωμένη σε εκείνους που πίστευαν ότι θα μπουρούσαν να παραμείνουν ηθικά καθαροί, ακόμη και μετά από συνεργασία με τους εγκληματίες πολέμου.
Μια ταινία με πολύ ασυνήθιστες αντιθέσεις. Φαίνεται σαν κωμωδία για έναν άνθρωπο που έχασε την τύχη του και για διαφόρους λόγους συνεχίζει να περιπλέκει τη ζωή του. Ένα μέρος της ταινίας θυμίζει κλασικές κωμωδίες και ένα άλλο είναι νεορεαλιστικό δράμα.
Δράμα, Τσεχοσλοβακία, 1965, Διάρκεια 125΄
Πρωταγωνιστούν : Ζόζεφ Κρόνερ, Ίντα Καμίνσκα, Χάνα Σλίβκοβα, Μάρτιν Χολύ, Φράντιτσεκ Ζβάρικ κ.α.
TRAILER της ταινίας «ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ»
IMDB της ταινίας «ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ»
Google photo της ταινίας «ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ»

 Image result for INVISIBLE» του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΙΤΗ
2) «INVISIBLE» του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΙΤΗ Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ
Το μοναδικό αίσθημα ανάτασης από το ταξίδι στην καρδιά του κινηματογραφικού σκοταδιού. Το «INVISIBLE» είναι μια ιστορία εκδίκησης με τη μορφή ενός υπαρξιακού αστικού γουέστερν. Ένα αδρό αστικό γουέστερν πάνω στην άνιση μάχη ενός νεαρού εργάτη αντιμέτωπου με την αδικία. Η ταινία βάζει την πρόκληση μέσα από έναν ήρωα που ξεπερνά τα όρια, για μια κατάσταση που ξεπερνά το προσωπικό. Μια ταινία Δυνατή, τίμια, γεμάτη ανθρωπιά, το κινούμενο έδαφος κάτω από τα πόδια μιας ολόκληρης κοινωνίας, που ξαφνικά ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Πόσο αόρατοι είμαστε; Πόσο ερήμην μας έχει προαποφασιστεί η θέση μας στον κόσμο;
Ένα αριστουργηματικό ταξίδι του ήρωα που Αισθάνεται ότι δεν υπάρχει γι’ αυτούς, όπως δεν υπάρχει πια και για τη γυναίκα του. Αισθάνεται αόρατος. Στην εμμονή που τυφλώνει τον Άρη και τον οδηγεί στα άκρα, ο γιος του είναι η μόνη αντίρροπη δύναμη, η μόνη πραγματική σχέση του με τον κόσμο.
Μεγάλο Βραβείο στη Φιγκέιρα ντα Φοζ, Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Ανδρικού Ρόλου στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Λονδίνου (London Greek Film Festival), έξι κύριες υποψηφιότητες στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και συμμετοχή σε πάνω από είκοσι φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο -μέχρι στιγμής.
Ένας πατέρας χάνει τη θέση του στον κόσμο. Ο Άρης είναι ένας μοναχικός 35άρης, χωρισμένος, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του… Με επίκεντρο την περιοχή του Ασπρόπυργου, ο Δ. Αθανίτης αναπτύσσει μια ιστορία εμμονής και εκδίκησης. Αγωνιώδης ατμόσφαιρα από την πρώτη στιγμή μέχρι το (απρόσμενο) τέλος, με την κάμερα καρφωμένη στο εκφραστικό  -απελπισμένο αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένο- πρόσωπο του Γιάννη Στάνκογλου. Που ξεχνά (;) πως στο πλευρό του υπάρχει ένα παιδί, για το οποίο ο πατέρας είναι ο κόσμος όλος. Ένα παιδί που παλεύει με τον κόσμο των μεγάλων. Ένα κόσμο αόρατο.
Κοινωνική, Ελλάδα 2015, Διάρκεια 84΄
Πρωταγωνιστούν : Γιάννης Στάνκογλου, Μενέλαος Χαζαράκης, Εύα Στυλάντερ, Κόρα Καρβούνη, Χρήστος Μπενέτσης, Νικολίτσα Ντρίζη, Κώστας Ξυκομηνός.
TRAILER NEW STAR της ταινίας "INVISIBLE"

3) «FRANTZ»  του ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΖΟΝ   Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ
Το 1919, σε μια επαρχιακή γερμανική πόλη, η Άννα επισκέπτεται καθημερινά τον τάφο του αρραβωνιαστικού της Φραντς, ο οποίος σκοτώθηκε στη Γαλλία στον Μεγάλο Πόλεμο που μόλις τελείωσε. Τον τάφο όμως επισκέπτεται κι ένας μυστηριώδης Γάλλος, ο οποίος συστήνεται ως φίλος και παλιός συμφοιτητής του Φραντς.
Ο «FRANTZ»  το ασπρόμαυρο ποίημα του Φρανσουά Οζόν για το δράμα των ηττημένων. Η υγρασία της σχέσης του Αντριάν με την Άννα περνάει από πολλά στάδια, μέχρι την τελική σκηνή, έτσι ώστε ο θεατής να μην ξέρει τι να υποθέσει: ποια ήταν η πραγματική σχέση των δύο φίλων; Άδολη ή ακόμη και ερωτική; Ποιες είναι οι προθέσεις του Αντριάν απέναντι στην Άννα; Είναι αυθόρμητη η έλευσή του σε έναν ξένο τόπο ή προϊόν τύψεων και δεύτερων σκέψεων; Έχουν δίκιο οι ηττημένοι, οργισμένοι ντόπιοι που τον υποπτεύονται και του φέρονται εχθρικά; Τέλος, πώς θα πορευτεί η Άννα όταν μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα του Αντριάν και για το τι ακριβώς συνέβη στο μέτωπο;
Δράμα, Ελλάδα 2016, Α/Μ, Διάρκεια 113΄
Πρωταγωνιστούν : Πιέρ Νινέ, Πόλα Μπέερ, Ερνστ Στέτζνερ
TRAILER της ταινίας «FRANTZ» 


4) «ΙNFERNO» του ΡΟΝ ΧΑΟΥΑΡΤ  Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ron Howard επιστρέφει, σκηνοθετώντας το πρόσφατο best seller μυθιστόρημα του Dan Brown (Κώδικας Da Vinci), Inferno, που ακολουθεί ξανά τον καθηγητή Robert Langdon (τον οποίο ερμηνεύει ξανά ο Tom Hanks) σε μια αποστολή όπου τα κρυμμένα στοιχεία οδηγούν στον μεγάλο Δάντη. Όταν ο Langdonξυπνάει σε ένα ιταλικό νοσοκομείο με αμνησία, ενώνει τις δυνάμεις του με τη Sienna Brooks (Felicity Jones), μια γιατρό που ελπίζει να τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του. Μαζί ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου διασχίζοντας την Ευρώπη, ενάντια στο χρόνο που απειλεί να φέρει στο φως μια θανάσιμη συνομωσία. 
Θρίλερ,  2016,  Διάρκεια 121΄
Πρωταγωνιστούν : Τομ Χανκς,Φελίσιτι Τζόουνς, Ομάρ Σι, Ιρφάν Καν, Σίντσε Μπάμπετ Κνούτσεν
Trailer της ταινίας "INFERNO"


5) «ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΤΟΡΥ» των ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΤΑΝΤΟΝ--ΑΝΓΚΟΥΣ ΜΑΚΛΕΙΝ  Α΄ΠΡΟΒΟΛΗ
Μια από τι καλύτερες ταινίες της DISNEY, ένα εξαιρετικό animation για τα παιδιά αλλά και όλη την οικογένεια, η συνέχεια του "NEMO". To ΑΛΚΥΟΝΙΣ εχει καθιερώσει ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΟΝΟ€10.00. Ένα χρόνο μετά την επιστροφή του Νέμο στο σπίτι του είναι η σειρά της ξεχασιάρας Ντόρι να ηγηθεί μιας νέας αναζήτησης. Η συμπαθέστατη μπλε ψαρίνα ξεκινά μια επικίνδυνη εκστρατεία για να βρει την οικογένειά της στην άλλη άκρη του ωκεανού. Η επιστροφή στις ρίζες της θα είναι ένα μάθημα ζωής για όλους τους συνοδοιπόρους της.
Κινούμενα σχέδια 2016, 103΄
Στα ελληνικά με τους ¨"ψαρωτικούς" Δήμητρα Παπαδοπούλου και Θοδωρής Αθερίδης.
Trailer της ταινίας "Ψάχνοντας την Ντόρι"

 Image result for MHN ANAΣΑΙΝΕΙΣ» του  ΦΕΝΤΕ ΑΛΒΓΑΡΕΖ
6) «MHN ANAΣΑΙΝΕΙΣ» του  ΦΕΝΤΕ ΑΛΒΓΑΡΕΖ
Μια ανατριχιαστικά τρομαχτική ιστορία που καθηλώνει τους πρωταγωνιστές, αλλά και τους θεατές της, σε ένα ανθρωποκυνηγητό που διαδραματίζεται μέσα σε ένα σπίτι. Το εξαιρετικό αυτό θρίλερ είναι αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο και έχει έναν φρενήρη ρυθμό που κόβει την ανάσα.
Η Rocky είναι αποφασισμένη να ξεφύγει με κάθε τρόπο από τη βίαιη μητέρα της και να σώσει τη μικρότερη αδελφή της από το αδιέξοδο μέλλον που απλώνεται μπροστά τους. Μαζί με τους φίλους της Alex και Money έχει διαπράξει μια σειρά από μικροληστείες για να μαζέψει τα χρήματα που χρειάζεται και να αποδράσει από τη φρικτή κωμόπολη όπου ζει. Όταν η συμμορία των τριών μαθαίνει ότι ένας τυφλός ερημίτης ζει σε μια εγκαταλελειμμένη γειτονιά και ότι κρύβει μια μικρή περιουσία κάπου στο σπίτι του, αποφασίζουν να κάνουν την τελευταία τους ληστεία. Το σχέδιο δεν πάει καλά, το θύμα αποδεικνύεται πιο απειλητικό από ό,τι θα μπορούσαν να φανταστούν, αφού εκτός από χρήματα ο τυφλός άντρας κρύβει και πολλά άλλα.
Τρόμου, 2016, Διάρκεια 88΄
Πρωταγωνιστούν : Jane Levy, Dylan Minnette , Daniel Zovatto  και ο Stephen Lang
TRAILER της ταινίας «MHN ANAΣΑΙΝΕΙΣ»
IMDB της ταινίας «MHN ANAΣΑΙΝΕΙΣ»

 Image result for ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ» του  Μαρσελ Καρνέ
7) «ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ» του  Μαρσελ Καρνέ
O Φρανσουά δολοφονεί τον Βαλεντίν και κλειδώνεται στο δωμάτιό του, στην κορυφή του κτιρίου. Σε λίγο καταφθάνουν αστυνομικές δυνάμεις και περικυκλώνουν το κτίριο, περιμένοντας να ξημερώσει για να εφορμήσουν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Φρανσουά ανατρέχει νοερά στο παρελθόν και ξετυλίγει το κουβάρι των γεγονότων που τον οδήγησαν στην παρούσα στιγμή.
Μια απόλυτα κλασική ταινία από τον Marcel Carné, πρωτοπόρο του φιλμ νουάρ. Βαθιά ανθρώπινη και ποιητικά ρεαλιστική με υπέροχες ερμηνείες, η ταινία «ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ» («Le Jour Se Lève», 1939) που αρχικα είχε απαγορευθεί από το καθεστώς του Vichy επί ναζιστικής κατοχής, επιστρεφει ψηφιακά αποκατεστημένη και χωρίς περικοπές!
Η αποκατάσταση του αριστούργηματος του Mαρσέλ Καρνέ «ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ» (1939) (LE JOUR SE LÈVE) ξεκίνησε το 2013. Οι αρχικές μπομπίνες της ταινίας αναλύθηκαν και μετά από συζητήσεις με ειδικούς τεχνικούς του φιλμ αλλά και ιστορικούς, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες σκηνές είχαν επεξεργαστεί και αλλοιωθεί από τη λογοκρισία του καθεστώτος Vichy π.χ. μια σκηνή με την Arletty γυμνή στο ντους και μια άλλη σκηνή με υπαινιγμούς αναφορικά στην αστυνομία. Τελικά η λογοκρισία και το καθεστώς Vichy απαγόρευσε όλες τις προβολές της ταινίας καθώς κρίθηκε ότι «προσβάλλει τα ήθη.» Κατά τη διάρκεια τους προγράμματος αποκατάστασης των κοπιών, έγινε έκκληση μέσω της FIAF (Διεθνής Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Αρχείων) σε όλες τις ταινιοθήκες ανά τον κόσμο ώστε να εντοπιστούν οι κομμένες σκηνές. Μετά από εμπεριστατωμένες μελέτες ξεκίνησε η διαδικασία διόρθωσης εικόνας και ήχου, πολλά σημεία της οποίας χρειάστηκαν -εκτός από ψηφιακή- επιπλέον προσεκτική επεξεργασία με το χέρι. Περισσότερα από 75 χρόνια μετά τη δημιουργία της, η αριστουργηματική αυτή ταινία, επιτέλους πλήρης και χωρίς περικοπές, στους κινηματογράφους.
Φιλμ νουαρ, Δραματική, Γαλλία 1939, Διάρκεια 93΄
Πρωταγωνιστούν :JEAN GABIN, ARLETTY, JULES BERRY
TRAILER της ταινίας «ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ»

 8) «ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ» του  ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΙΤΗ
ΒΡΑΒΕΙΑ Καλύτερης Ερμηνείας α’ Γυναικείου Ρόλου ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1997
Μια άλλη Αθήνα, στην καρδιά της πρωτεύουσας, στο σήμερα, που μοιάζει με αύριο. Ένας άντρας και μια γυναίκα, που θα μπορούσαν να είναι ο Ορφέας και η Ευρυδίκη ή ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, αλλά είναι απλώς ένα ζευγάρι που ταξιδεύει σ’ έναν εκρηκτικό έρωτα. Μια μαυρόασπρη ταινία με πολύχρωμες αισθήσεις.
Μια ακραία ερωτική ιστορία στην Αθήνα, αύριο! Ένας ταμίας γνωρίζει τον έρωτα, στο πρόσωπο μιας νεαρής σερβιτόρας που μόλις αποφυλακίστηκε. Όταν τη χάνει, θα ταξιδέψει μέχρι την κόλαση, για να την ξαναβρεί.
Περιπέτεια, Ελλάδα 1997, Διάρκεια 80΄
Πρωταγωνιστούν : Λένα Κιτσοπούλου, Κώστας Καζανάς , Γιώργος Κοτανίδης,
Παναγιώτης Θανασούλης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Τάκης Βαμβακίδης, Τάσος Μπλάτζιος.
TRAILER της ταινίας «ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ»

9) «ΑΝΤΙΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ» του  ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΙΤΗ
Η καλτ ταινία-ντεμπούτο του Δημήτρη Αθανίτη. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής και Μνεία Κριτικών στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1994. Ο Αλεξ, ένας Ελληνας σκηνοθέτης στο Βερολίνο προσπαθεί να γυρίσει τη πρώτη του ταινία. Καθώς όλοι απορρίπτουν το σενάριο του, έρχεται στην Αθήνα για να συναντήσει ένα μυθικό παραγωγό.
“Ίσως το επόμενο μεγάλο όνομα του ελληνικού κινηματογράφου” Μπάμπης Ακτσόγλου, Αθηνόραμα
"Ο σαρκασμός, το ταλέντο, μινιμαλισμός." Δ. Δανίκας ΝΕΑ
"Από τις καλύτερες ταινίες που είδα στη Θεσσαλονίκη" Sandor K. Korospetaki, Fipresc
"Αντίο μονοτονία!"  Δ. Πολιτάκης 01Magagine
"Αθανίτης έκανε ελπιδοφόρο ξεκίνημα" Dave Bowman, Athens News
Ελλάδα 1994, Α/Μ,  Διάρκεια 72΄
Πρωταγωνιστούν : Λένα Πάνος Θανασούλας, Έυα Στιλάντερ, Τ.Πλάτζιο
TRAILER της ταινίας «ΑΝΤΙΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ»
  
Μείνετε ενημερωμένοι για τις ταινίες μας και τις δράσεις μας
ακολουθώντας τις σελίδες μας στο facebook 


[ΣΥΡΙΖΑ Βικτώρια] 
[Κίνηση Κατοίκων Έκτου]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου