Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η όπερα Προμηθέας Δεσμώτης στην Άσκρη Βοιωτίας

26 Νοέμβριου 2016. Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Άσκρης "Ο Ησίοδος" παρουσίασε την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων.
Το Πνευματικό Κέντρο Άσκρη κατακλύστηκε από κοσμο και επίσημους που παραβρέθηκαν στην παράσταση.
Ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε όπερα στην Αρχαία Άσκρη και μάλιστα Ελληνική. Το κοινό ενθουσιάστηκε από τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών και τους καταχειροκρότησε.
Την παράσταση προλόγισε ο Στρατηγός ε.α. Ιωάννης Πέππας, πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Άσκρης, “Ο ΗΣΙΟΔΟΣ” όπου καλωσόρισε του καλλιτέχνες και μίλησε για το έργο του συλλόγου.
Χαιρετισμό έδωσε το Δρ. Αναστάσιος Κουτσουκος, καθηγητής της Σορβόνης που εκπροσώπησε τον Ιωάννη Μαρωνίτη, πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, και Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.
Η Σοφία Παπαδατου, Ταξίαρχος ε.α. αναφέρθηκε στο ιστορικό της όπερας Προμηθέας Δεσμώτης του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου. Τους καλλιτέχνες της όπερας καλωσόρισαν και αναφέρθηκαν με θερμά σχόλια δίνοντας συγχαρητήρια η Ελένη Σταμάτη-Μπίμπα, Εκδότης «Η Φωνή της Άσκρης» και η Αρετή Γαλάνη, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Άσκρης.
Εκ μέρους της UNESCO Πειραιώς και Νήσων έγιναν τιμητικές απονομές στον Ιωάννη Πέππα, πρόεδρο του Συλλόγου Φιλοπροόδων Άσκρης, τον αντιπρόεδρο Χρήστο Λυμπέρη, Ναύαρχο ε.α.  επίτιμο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας (ΓΕΕΘΑ) ο οποίος απένειμε την τιμητική διάκριση στον πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη της παράστασης Βασίλη Ασημακόπουλο, μπάσο.
Ο Στρατηγός Ιωάννης Πέππας ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες και έκαμε την τιμητική απονομή στην πρωταγωνίστρια Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο ενώ τα μέλη του συλλόγου απένειμαν τις τιμητικές διακρίσεις στους υπόλοιπους συμπρωταγωνιστές Βανέσσα Καλκάνη, σοπράνο, Θεόδωρος Μπιράκος, τενόρος, Δήμητρα Καμίτση, σοπράνο, και στην εξαιρετική πιανίστα της παράστασης Μαρία Γιαβρούμη. 
Ο Ναύαρχος Χρήστος Λυμπέρης, κατενθουσιασμένος τόνισε τη σημασία της παρουσίασης ενός τόσο σημαντικού έργου στην Αρχαία Άσκρη εκεί που ο Ησίοδος έγραψε την Θεογονία, στην Κοιλάδα των Μουσών.
Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου
Μουσική: Παναγιώτης Καρούσος
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ασημακόπουλος
Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016
Πνευματικό Κέντρο Άσκρης
Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος
Ιώ: Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο
Ωκεανίδα/Ήρα: Βανέσσα Καλκάνη, σοπράνο
Ωκεανός/Ερμής: Θεόδωρος Μπιράκος, τενόρος
Βία/Αθηνά: Δήμητρα Καμίτση, σοπράνο
Μαρία Γιαβρούμη, πιάνο

Επιμέλεια: Παναγιώτης Καρούσος, συνθέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου