Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ // Greek Orthodox Metropolis of Toronto (Canada)

 Greek Orthodox Metropolis of Toronto (Canada)
Under the Jurisdiction of the Ecumenical Patriarchate


"Ει δε Χριστός ούκ εγήγερται..."

Μητροπολίτη Σωτηρίου

O Απόστολος Παύλος λέγει «Ει δε Χριστός ουκ εγήγερται κενόν το κήρυγμα ημών κενή και η πίστις υμών». Αν ο Χριστός δεν αναστήθηκε το κήρυγμά μας και η πίστη μας είναι χωρίς νόημα. Από τα πρώτα χρόνια αμφισβητήθηκε από μερικούς η Ανάσταση του Χριστού. Οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι τους καθοδήγησαν να ειπούν, ότι δεν αναστήθηκε ο Χριστός, αλλά, ότι οι μαθητές Του έκλεψαν το σώμα Του.

Χύθηκε πολλή μελάνη για να αποδειχθεί, ότι ο Χριστός δεν αναστήθηκε. Τα τελευταία χρόνια, συνήθως πριν από τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, ξεσπαθώνουν τα μέσα ενημέρωσης εναντίον του Χριστού. Εφέτος, ένα άρθρο υποστηρίζει, ότι ο Χριστός δεν είναι κάν ιστορικό πρόσωπο. Ο Χριστός όχι μόνο είναι ιστορικό πρόσωπο, αλλά και η Ανάσταση Του είναι αναμφισβήτητη.Το τραγικό είναι, ότι κι αυτοί που τα γράφουν παραδέχονται ότι, ό,τι γράφουν είναι ένα παραμύθι. Κι όμως επιμένουν και συνεχίζουν. Γιατί;

Διότι το σκοτάδι φοβάται το φως. Μόλις παρουσιάζεται το φως το σκοτάδι διαλύεται.

Σεις που είσθε εδώ απόψε, ήλθατε για να γιορτάσουμε την Ανάσταση του Χριστού. Πολύ απλά θέλω να σας υπενθυμίσω μερικά πράγματα.

Οι προφήτες της Π. Διαθήκης προφήτευσαν τον ερχομό του Μεσσία. Στο πρόσωπο του Χριστού επαληθεύτηκαν όλες οι προφητείες. Συνεπώς, ο Μεσσίας ήλθε. Εδίδαξε τον αλήθεια. Σαν άνθρωπος πέθανε στον σταυρό. Νικητής κατέβηκε στον Άδη και επικράνθη ο Άδης. Αναστήθηκε και αναλήφθηκε στους ουρανούς φέροντας στους ώμους Του την ανθρώπινη φύση. Τα έκανε όλα αυτά για να κάνει δυνατή την ανάσταση του καθενός μας.

Απόψε γιορτάζουμε την Ανάσταση του Χριστού μας και μια ανεκλάλητη χαρά γεμίζει τις καρδιές μας και τις ψυχές μας. Σκεφθείτε τη χαρά και την ευτυχία που θα έχουμε όταν αναστημένοι θα ζούμε την Ανάστασή Του μαζί στον ουρανό.

Αφήστε τους πολέμιους του Χριστού. Αθεϊστές. Ψευδοπροφήτες. Οπαδούς ψεύτικων θρησκειών, να υβρίζουν και να συκοφαντούν το Χριστό και την Ανάστασή Του. Σεις ευλογημένοι μου χριστιανοί, κρατήστε την πίστη σας στο Χριστό και στην Ανάστασή Του. Ριζώστε την στις ψυχές των παιδιών, των εγγονών σας.

Χριστός Ανέστη, αγαπημένοι μου χριστιανοί. Καλή αντάμωση, εδώ, κάθε χρόνο στην Ανάστασή Του και καλή αντάμωση στην κοινή ανάσταση στους ουρανούς.
Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές εν Χριστώ Αναστάντι

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΤΟΡΟΝΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου