Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ανοιξιάτικη συνεδρίαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι.Μ. Τορόντο

Την ανοιξιάτικη συνεδρίασή του πραγματοποίησε το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο, τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Σωτηρίου.

Η συνεδρίαση άρχισε με ανάγνωσμα από την Καινή Διαθήκη και συζήτηση επί αυτού με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστοφόρο.

Τα μέλη του Συμβουλίου, που έλαβαν μέρος και που εκπροσωπούν τις ελληνορθόδοξες κοινότητες σε όλο τον Καναδά, υπέβαλαν τις αναφορές τους για διάφορα θέματα και μετά από συζήτηση πάρθηκαν οι κατάλληλες αποφάσεις.

Μετά το γεύμα, μίλησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης και συνεχάρη όλα τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου για την αγάπη και την αφοσίωσή τους στην ορθόδοξη πίστη μας και στις ελληνικές παραδόσεις.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Γενικό Πρόξενο και υπογράμμισε την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολής μας και της Ελληνικής Πρεσβείας και των Ελληνικών Προξενείων της.

Στην έκθεσή του, ο Μητροπολίτης Σωτήριος αναφέρθηκε στην επικείμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών και εξέφρασε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη της Εκκλησίας του Καναδά προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε, επίσης, τα μέλη του Συμβουλίου για όλες τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στη ζωή της Ι. Μητροπόλης, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να ενισχυθεί και να βελτιωθεί η συμμετοχή των νέων στην Εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης τελειώνοντας,μετέφερε την αγάπη, τις προσευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με προσευχή και όλοι οι σύνεδροι έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου