Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων - Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2016

Ωδείο Αθηνών - Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, ώρα 20:30.
Συναυλία του Συνόλου Φεστιβάλ Ιονίων στο πλαίσιο των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών 2016, με έργα νέων Ελλήνων συνθετών που γράφτηκαν το 2015 ειδικά για το Σύνολο και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Θερινή Μουσική Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου. 

Πρόγραμμα

Παρασκευή Ματσούκα: Erika Rigby
Δημήτρης Δοξάκης: Ανοιξιάτικο χιόνι
Σπύρος Γραμματικός: Chamber music 
Ηλιάνα Καραλίγκα: Obstacles
Χρήστος Παρίντας: Slang Style
Ειρήνη Χατζηθέμελη: escape
Ηλίας Ησαΐας: GyRation
Σπυρίδων Ρουβάς: 6x6
Παναγιώτης Αποστόλου: Idée fixe

Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων

Γκρέτα Παπά, βιολί
Ηλίας Σδούκος, βιόλα
Μαρίνα Κολοβού, τσέλο
Ana Chifu, φλάουτο
Κώστας Τζέκος, κλαρινέτο
Στέφανος Νάσος, πιάνο

Χρήστος Κολοβός, Μουσική Διεύθυνση

Στην πρώτη του εμφάνιση ως μαέστρος στην Ελλάδα.

Athens Conservatory - Ωδείο Αθηνών
Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα, 106 75 

Το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων, που ξεκίνησε την καλλιτεχνική πορεία του πριν από δύο χρόνια στην Κέρκυρα, ως η συνέχεια του Εαρινού Φεστιβάλ των Παξών, είναι ένα ευέλικτο σύνολο σύγχρονης μουσικής. Απαρτίζεται από μουσικούς που έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τόσο ως σολίστ όσο και ως μέλη άλλων συνόλων και ορχηστρών. Σε συνεργασία με τη Διεθνή Ακαδημία του Ensemble Modern της Φρανκφούρτης (IEMA), μια από τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες Ακαδημίες Σύγχρονης Μουσικής, το Σύνολο προετοιμάζει και παρουσιάζει προγράμματα σύγχρονης κατά βάση μουσικής σε καταξιωμένους χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το σύνολο έχουν διευθύνει οι Βασίλης Τσιατσιάνης, Αλέξανδρος Διαμαντής, Νίκος Αθηναίος και Pierre-André Valade.

Τα μουσικά του προγράμματα προετοιμάζονται και παρουσιάζονται στην Κέρκυρα, και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Ίδρυμα Κακογιάννη καθώς και στο Ωδείο Αθηνών. Επιπλέον το Σύνολο προσφέρει την ευκαιρία σε φοιτητές σύνθεσης της Μουσικής Ακαδημίας του Ιονίου Πανεπιστημίου να διευρύνουν τις εμπειρίες τους, να παρακολουθήσουν πρόβες των έργων τους από ένα υψηλής ποιότητος συγκρότημα καθώς και την τελική συναυλία με αυτά. Το 2015 υπήρξε επιπλέον η δυνατότητα σε φοιτητές διεύθυνσης ορχήστρας να συνεργαστούν με το σύνολο τόσο στις πρόβες όσο και στις συναυλίες.

https://www.facebook.com/ellinikesmousikesgiortes/


https://www.facebook.com/events/949672615130015/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου