Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Έκθεση έργων ζωγραφικής της Ναταλίας Κωστάκη

Σε ατμόσφαιρα διάχυτης χαράς και ευφορίας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 στις εγκαταστάσεις του Οίκου Εθνοτήτων της Μόσχας τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ομογενούς καλλιτέχνιδος Ναταλίας Κωστάκη «Μαζί», που εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Αφιερωματικού Έτους 2016 Ελλάδας-Ρωσίας.  
  Προλογίζοντας την τελετή εγκαινίων η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση επεσήμανε ότι αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για όλους μας η ατομική έκθεση της καλής φίλης και ενδιαφέρουσας καλλιτέχνιδος Ναταλίας Κωστάκη,  το έργο της οποίας, όπου συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο το χάος και η αρμονία, ξεχωρίζει με την ιδιαιτερότητα που το διαπνέει ανάμεσα στο μωσαϊκό της σύγχρονης καλλιτεχνικής ζωής, γι΄ αυτό και είναι δύσκολο να ενταχθεί σε συγκεκριμένες τεχνοτροπίες και κατευθύνσεις.
Στην έκθεση παρουσιάζονται καινούρια έργα της Ναταλίας Κωστάκη, στα οποία ανιχνεύεται η ακριβής στάση της καλλιτέχνιδος απέναντι στη ζωή και το σύμπαν.   Πολλές συνθέσεις της Ν. Κωστάκη αποτελούν ιδιόμορφους λαβύρινθους, μέσα στους οποίους η καλλιτέχνης ταξιδεύει με το μολύβι της ή το πινέλο στο χέρι, οριοθετώντας με τελείες ή με κύκλους εκείνες τις ζώνες, πάνω στις οποίες προσωρινά σταματά, ως σε εφαλτήριο, για να αγναντέψει, να επανατοποθετηθεί και να συνεχίσει την πορεία-ανίχνευσή της στην επιφάνεια του καμβά, γεγονός που επεσήμαναν στις ομιλίες-χαιρετισμούς τους οι ιστορικοί της τέχνης Αικατερίνη Πόλοζοβα, ηΤατιάνα Μεταξά (αναπληρωτής γενικός δ/ντής Κρατικού Μουσειου Ανατολής), η Όλγα Κόστινα (Κρατικό Ινστιτούτο Τέχνης) και ηΕιρήνη Πρόνινα (Γκαλερί Τρετιακόβ).
Η τελετή εγκαινίων εμπλουτίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την πιανίστα ΄Αννα Ονούφριεβα, η οποία εκτέλεσε  την Ιονική Σουίτα του Μάνου Χατζιδάκη. 
Η γευσιγνωσία ελληνικής κουζίνας στο τέλος της εκδήλωσης, σε συδυασμό με την πανδαισία χρωματων, που εκπέμπουν οι δημιουργίες της Ναταλίας Κωστάκη, μάς μετέφεραν στο φως, στον αέρα, στις γεύσεις του ελληνικού κόσμου.
Η έκθεση «Μαζί» θα λειτουργήσει από 11 έως 19 Μαΐου 2016.
Ευχόμαστε στους επισκέπτες της να απολαύσουν την παλέτα φωτός, ήχων, αρωμάτων, που ξεχειλίζει η δυναμική των έργων της Ναταλίας Κωστάκη.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!
Οίκος Εθνοτήτων Μόσχας
4, Novaya Basmannaya str., stroenie 1, hall № 5 (metro station “Krasnie Vorota”)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου