Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Την Κυριακή το «ΟΧΙ» θα γράψει ιστορία


Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία
«Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το πάθος, την αγωνία για ελπίδα, την αγωνία για το αύριο. Σήμερα γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε το φόβο και τους εκβιασμούς.» τόνισε ο πρωθυπουργός, ανεβαίνοντας στο βήμα της συγκέντρωσης.
«Η Ευρώπη των αξιών δεν εκβιάζεται. Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει τα βλέμματά της στραμμένα σε εσάς. Σήμερα όλος ο πλανήτης έχει τα μάτια του στραμμένα στην πλατεία Συντάγματος. Δίνουμε μία ευκαιρία στην Δημοκρατία να επιστρέψει που την είχαμε παραμερίσει με μνημόνια.
Την Κυριακή δεν αποφασίζουμε απλά αν θα μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά για να το εάν θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, για το αν θα είμαστε ίσοι στην Ευρώπη. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα διαιρέσει την Ευρώπη. Δεν θα αφήσουμε την Ευρώπη στα χέρια όσων θέλουν να την αρπάξουν από το δημοκρατικό της κεκτημένο.» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός, επισήμανε ακόμα: «Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να επιστρέφει τα τελεσίγραφα. Τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται. Οι πιο λαμπρές σελίδες αυτού του τόπου ήταν σελίδες τόλμης και αρετής. Σας καλώ την Κυριακή να πείτε ξανά ένα μεγάλο και υπερήφανο ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και να γυρίσετε την πλάτη σε όσους σάς τρομοκρατούν. Και τη Δευτέρα, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας, θα πούμε ένα ΟΧΙ στο διχασμό και δεν θα έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.
Παραμερίστε τις σειρήνες της τρομοκρατίας. Να αποφασίσετε υπερήφανοι για ένα μικρό λαό που πολεμά χωρίς σπαθιά, αλλά με το έχει το δίκιο με το μέρος του. Θα νικήσουμε. Κανείς δεν μπορεί να κρύψει ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Ό, τι και να γίνει, θα είμαστε νικητές. Οι απειλές ηττήθηκαν. Το ΟΧΙ θα γράψει ιστορία στην Ευρώπη της αλληλεγγύης.»
Τσίπρας: Την Κυριακή το «ΟΧΙ» θα γράψει ιστορία-Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία - Media
Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου