Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Συνεχίζονται οι συνεδριάσεις των Συνελεύσεωντης Ι.Μ. Τοροντο

Την Παρασκευή το βράδυ, 3 Ιουλίου, άρχισαν οι Συνελεύσεις της Νεολαίας και των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων. Την Κυριακή, 4 Ιουλίου, άρχισαν επισήμως οι εργασίες της Κληρικολαϊκής Συνελευσης.

Περισσότεροι από 350 σύνεδροι λαβαίνουν μέρος. Το σύνθημα είναι «Το ναι να είναι ναι και το όχι να είναι όχι». Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Μητροπολίτης Σωτήριος ειδικότερα έθεσε το θέμα λέγοντας «Το ναι στο Θεό τι σημαίνει για τον καθένα».

Η κάθε ημέρα αρχἰζει με Θεία Λειτουργία, την οποία τελεί μόνος του ο Μητροπολίτης Σωτήριος στο εκκλησάκι που έχει διαμορφωθεί μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου. Είναι συγκινητικό, ότι άπαντες οι σύνεδροι καθημερινά προσέρχονται στην Θεία Λειτουργία, στην οποία ψάλλουν όλοι μαζί και άπαντες συμμετέχουν στην Θεία Κοινωνία.

Η Συνέλευση της Νεολαίας περατώνει τις εργασίες της σήμερα το βρἀδυ. Η Συνέλευση των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων περατώνει τις εργασίες της αύριο. Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη το βράδυ.
 
Στην επίσημη έναρξη των εργασιών των Συνελεύσεων, ο Μητροπολίτης Σωτήριος διεβίβασε προς τους συνέδρους την αγάπη, τις ευχἐς και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχη και χαρακτηριστικά είπε. «Ο Παναγιώτατος ζει και εργάζεται εν μέσω πολλών δυσκολιών και προβλημάτων, αλλά ως άλλος Δαυίδ κατατροπώνει τους παντός είδους Γολιάθς». Παρεκάλεσε όλους τους συνέδρους και όχι μόνο, διότι ζήτησε να μεταφερθεί σε όλες τις Κοινότητες η παράκληση, ώστε όλοι οι Ορθόδοξοι χριστιανοί του Καναδά να προσεύχονται για τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και για την επιτυχία της μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων, η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Κωνσταντινούπολη το 2016. Ο Μητροπολίτης και όλοι οι Σύνεδροι έψαλλαν την φήμη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Μἐχρι τώρα ελήφθησαν δύο σημαντικές αποφάσεις και μάλιστα ελήφθησαν ομόφωνα. Πρώτον, να εναρμονιστεί το Ομοιόμορφο Καταστατικό Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων, σύμφωνα με τους νέους νόμους του Καναδά και δεύτερον, να οργανωθεί Κογκρέσο των Ελλήνων του Καναδά, αφού το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο για 32 χρόνια δεν παρήγαγε κανένα αξιοσημείωτο έργο και τώρα στην ουσία δεν υπάρχει. Βασική αρχή για το Κογκρέσο των Ελλήνων του Καναδά θα είναι, μέλη του να είναι οι πρόεδροι όλων των 78 Κοινοτήτων μας και οι οποίοι θα εκλέγουν το Διοικητικό τους Συμβούλιο.
Τα υπόλοιπα θέματα τα οποία συνεζητήθησαν και θα συζητηθούν είναι καθαρώς πνευματικού χαρακτήρα.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος τόνισε, ότι όλοι οι Ελληνορθόδοξοι του Καναδά αποτελούμε μία οικογένεια, και σαν μία οικογένεια πρέπει να σκεπτόμαστε και να εργαζόμαστε. Επέμενε, ότι την Θεία Λειτουργία πρέπει να την ψάλλει όλος ο λαός και προέτεινε δύο πράγματα, τα οποία έγιναν ενθουσιωδώς δεκτά. Πρώτον, τα παιδιά των κατηχητικών και των ελληνικών σχολείων να προσέρχονται στη Θεία Λειτουργία ευθύς εξ αρχης και εκεί να ψάλλουν τα «Κύριε Ελέησον» και τους ύμνους «ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου...», «Σώσον ημάς Υιέ Θεού...», «Ο μονογενής Υιός...», «Άγιος ο Θεός...» και το απολυτίκιο της Εκκλησίας. Να μένουν στη Θεία Λειτουργία μἐχρι και την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ύστερα να πηγαίνουν στις τάξεις του κατηχητικού και να επιστρέφουν για την Θεία Κοινωνία. Είπε, επίσης, ο Μητροπολίτης Σωτήριος, ότι αυτό, δηλαδή το να μη παραμένουν σε ολόκλητη τη Θεία λειτουργία, δεν είναι πολύ σωστά, αλλά δυστυχώς κατ’ ανάγκη γίνεται.

Εχουμε CD και DVD με απλή και θαυμάσια Θεία Λειτουργία, την οποία πρέπει να έχουν όλες οι οικογένειες, αλλά και όλοι οι χριστιανοί στο σπίτι και στα αυτοκίνητά τους, για να την ακούν και αφ’ενός μεν να προσεύχονται, αφ’ετέρου δε να την μαθαίνουν για να μπορούν όλοι να την ψάλλουν κάθε Κυριακή στην Εκκλησία.

Συνεχίζονται οι εργασίες των Συνελεύσεων της Ι.Μ. Τορόντο. Την Τετάρτη το βράδυ θα γίνει Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σωτηρίου και με την συμμετοχή όλων των κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης στον ι. Ναό Αγ. Αικατερίνης.

Άπαντες οι σύνεδροι δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα μάτια τους, όταν είδαν αυτή την μεγάλη συμμετοχή στις Συνελεύσεις της Ι.Μ. Τορόντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου