Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

Γιάννης Αμανατίδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού

Γιάννης Αμανατίδης, ο νέος υφ. Εξωτερικών: Της Αριστερής Πλατφόρμας, άριστες σχέσεις με την Εκκλησία [εικόνες]
ΕΙΧΕ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Γιάννης Αμανατίδης, ο νέος υφ. Εξωτερικών: Της Αριστερής Πλατφόρμας, άριστες σχέσεις με την Εκκλησία

Ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος ορίστηκε υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, έχει μια αξιοσημείωτη αν και ολίγον αντιφατική διαδρομή.
Δάσκαλος στο επάγγελμα, από γονείς εκπαιδευτικούς, 54 ετών, προέρχεται από την Αριστερή Πλατφόρμα. Αυτός ήταν ασφαλώς ο ένας λόγος της υπουργοποίησής του, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να «διεμβολίσει» το μπλοκ των διαφωνούντων.
Η προσέγγιση με το Μαξίμου έγινε φανερή, όταν στην ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα, τα χαράματα της Πέμπτης, ψήφισε «Ναι», κόντρα στην «γραμμή» Λαφαζάνη.
Ο Γιάννης Αμανατίδης διατηρεί άριστες σχέσεις με την Εκκλησία και ήταν από εκείνους που συνόδευσαν τον Αλέξη Τσίπρα, στην επίσκεψή του στο Αγιο Ορος.
Συνόδευσε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα στο Φανάρι, κατά την συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Επιπλέον, ο Γιάννης Αμανατίδης εκπροσώπησε τον κ. Τσίπρα ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.
Εκεί, συνάντησε τόσο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όσο και τον Πάπα Φραγκίσκο.
Αλλά και στο τραπέζι του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γ. Αμανατίδης ήταν παρών.
Διατηρεί επίσης σχέσεις με την ομογένεια και όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, ήταν επιλογή του Πρωθυπουργού να τον ορίσει υπεύθυνο για την συγκεκριμένη θέση, η οποία «είχε ορφανέψει από την εποχή του υφ. Εξωτερικών τη ΝΔ, Ακη Γεροντόπουλου».
 iefimerida.gr

Πηγή: Γιάννης Αμανατίδης, ο νέος υφ. Εξωτερικών: Της Αριστερής Πλατφόρμας, άριστες σχέσεις με την Εκκλησία [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/217826/giannis-amanatidis-o-neos-yf-exoterikon-tis-aristeris-platformas-aristes-sheseis-me-tin#ixzz3gEZcsMtl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου