Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου | Καλοκαίρι 2015

promitheas
Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου
σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Αυγούστου 2015
Με την τραγική μορφή του Τιτάνα Προμηθέα, που καταποντίστηκε από τα αστροπελέκια του Δία γιατί έκλεψε τη φωτιά προς όφελος των ανθρώπων, θα αναμετρηθεί στο αργολικό θέατρο ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, τρία χρόνια μετά την επιτυχία του Οιδίποδα Τυράννου. Σύμφωνα με τον Λιθουανό σκηνοθέτη, η αισχυλική τραγωδία αναδεικνύει τη φυσική δύναμη και την αλύγιστη ζωντάνια της ανθρώπινης ψυχής και ταυτόχρονα την πίστη πως ο ανθρώπινος πόνος και τα βάσανα έχουν ουσία και περιεχόμενο.
Μέσα στο πλαίσιο της παρούσας ευρωπαϊκής πολιτικοκοινωνικής κρίσης αυτή η τραγωδία αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον και αναπτερώνει ένα αίσθημα ελπίδας και εμπιστοσύνης στις ανθρώπινες δυνάμεις: «Δεν "διαβάζω" τον Προμηθέα σαν τον ηρωικό επαναστάτη που υψώνει το ανάστημά του ενάντια στην τυραννία», εξηγεί, «αλλά σαν μια σύνθετη ανθρώπινη προσωπικότητα που πηγαίνει με πολλά εφόδια στον πόλεμο εναντίον του Δία. Είναι έξυπνος, ικανός στη διαπραγμάτευση, ενίοτε προκλητικός, έτοιμος για σύνθετους ψυχολογικούς ελιγμούς και, κυρίως, αποφασισμένος να ενσπείρει τον φόβο στην ανώτερη εξουσία».
Με τον Προμηθέα Δεσμώτη πρόκειται να ανοίξει και πάλι το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, που παρέμεινε κλειστό επί 27 χρόνια. Απώτερος στόχος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων είναι να επαναφέρει την Ήπειρο στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας.
Συμπαραγωγή Φεστιβάλ Επιδαύρου - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων
Δείτε όλο το πρόγραμμα παραστάσεων στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2015 εδώ
Δείτε όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου το καλοκαίρι του 2015 εδώ
 Πληροφορίες:
 Ημερομηνίες : Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Αυγούστου 2015
 Τιμές εισιτηρίων15,00€ - 40,00€
 Προπώληση: Viva.gr
 • Online με χρέωση πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr
 • Τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο 210.3272000
    καθημερινά (και Κυριακές) 9:00 - 21:00.
 • Από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ, Πανεπιστημίου 39
   (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-17:00, Σάββατο: 9:00-15:00
 • Από τα Βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, τα Καταστήματα PUBLIC, τα Βιβλιοπωλεία Ιανός
    και τα Reload Stores
 Με την αγορά εισιτηρίων στη VIP & Α ζώνη έχετε την δυνατότητα επιλογής μόνο της κερκίδας  και της σειράς. ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ
 Με την αγορά εισιτηρίων στη Β' ζώνη έχετε την δυνατότητα επιλογής μόνο της κερκίδας. ΔΕΝ  ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ
 Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Διεύθυνση: Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου  Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 27530-22026 & 27530-22096
  Χάρτης
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
©2015 Δεδομένα χάρτη Google
Χάρτης
Δορυφόρος
Πρόσβαση
Το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται στην Αργολίδα, στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, σε απόσταση μισής ώρας με αυτοκίνητο από το Ναύπλιο και περίπου δύο ωρών από την Αθήνα.
Με ΚΤΕΛ
Αναχώρηση από Αθήνα προς Παλαιά Επίδαυρο, στις 17:00 (διάρκεια διαδρομής 2 ώρες περίπου). Το θέατρο απέχει 5-10 λεπτά με τα πόδια από το τέρμα του ΚΤΕΛ. Επιστροφή από το Αρχαίο Θέατρο 15΄ μετά το τέλος της παράστασης προς την Αθήνα και τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό.
Πληροφορίες
ΚΤΕΛ Αργολίδας
Κηφισού 100
104 42 Αθήνα
Τ.: +30 - 210 51 34 588

Με αυτοκίνητο
Ερχόμενοι με ιδιωτικό μέσο από Αθήνα ακολουθείτε τη σήμανση και αφήνετε την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου αμέσως μετά τη γέφυρα του Ισθμού. Εξερχόμενοι από τη δεξιά λωρίδα περνάτε κάτω από την Εθνική Οδό και στρίβετε αριστερά προς Επίδαυρο στην επαρχιακή οδό Κορίνθου-Επιδαύρου. Ακολουθώντας τη σήμανση «Προς αρχαίο θέατρο Επιδαύρου» σε μία περίπου ώρα και αφού προσπεράσετε Νέα Επίδαυρο και Παλαιά Επίδαυρο, φτάνετε στη διασταύρωση του Λυγουριού, όπου στρίβετε αριστερά προς Ασκληπιείο.
Εάν έρθετε από Ναύπλιο περνάτε μέσα από το Λυγουριό και κατευθύνεστε προς τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου.
Στάθμευση
Άνετη στάθμευση για αυτοκίνητα και πούλμαν στο πάρκιγκ του θεάτρου.
Τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με αναπηρίες μπορούν να φτάσουν μέχρι την πλατεία του θεάτρου και να αποβιβάσουν άτομα με αμαξίδια.

Άτομα με αναπηρίες
Τα αυτοκίνητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες μπορούν να φτάσουν μέχρι το χώρο του θεάτρου. Η ταξιθεσία αναλαμβάνει να βοηθήσει για να φτάσετε μέχρι το θέατρο.
Η τιμή του εισιτηρίου ορίζεται στην κατώτερη τιμή (φοιτητικό).
Δεν επιτρέπονται:
H είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης, παρά μόνο στο διάλειμμα, εφόσον προβλέπεται.Η είσοδος σε παιδιά κάτω των έξι (6) ετών.Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στο θέατρο.Τα ψηλά τακούνια.Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια της παράστασης.Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση κατά την διάρκεια των παραστάσεων.Το φιλοδώρημα.
Θερμά παρακαλούνται οι θεατές να χρησιμοποιούν τα καλάθια απορριμμάτων για να πετούν διάφορα άχρηστα αντικείμενα (τσίκλες κτλ). Οι βλάβες που προκαλούνται από αυτά στις επιφάνειες του μνημείου είναι ανεπανόρθωτες.

Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου | Καλοκαίρι 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου