Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

Θεία Λειτουργία στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Τορόντο

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος τέλεσε σήμερα, Παρασκευή, Θ. Λειτουργία στις θερινές κτασκηνώσεις της Ι.Μ. Τορόντο. Εκατό σαράντα ένας (141) κατασκηνωτές και τριάντα (30) εθελοντές (αρχηγοί-στελέχη) έλαβαν μέρος στη Θ. Λειτουργία και στη Θ. Κοινωνία.
Υπεύθυνος των κατασκηνώσεων Τορόντο και Οντάριο είναι ο π. Θεολόγος Δράκος. Συμμετείχαν στη κατασκήνωση και τον εβοήθησαν άλλοι έξι (6) ιερείς.
Οι κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Τορόντο άρχισαν το 1998. Σήμερα, η Ι.Μ. Τορόντο έχει κατασκηνώσεις στο Τορόντο (Επαρχία Οντάριο), στο Vancouver, στο Winnipeg, στο Montreal και στο Kitchener.
Η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος εφέτος ήταν αυτής της εβδομάδας. Θα ακολουθήσουν και οι άλλες κατασκηνώσεις, Vancouver, Winnipeg, Quebec και Kitchener.
Το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων είναι πλήρες και τα αξιοσημείωτα σημεία είναι η ιερά Εξομολόγηση, στην οποία προσέρχονται όλοι οι κατασκηνωτές. Η Θεία Λειτουργία και η Θεία Μετάληψη, που και πάλι προσέρχονται όλοι οι κατασκηνωτές. Οι αθλοπαιδιές και το πνευματικό πρόγραμμα με πολλές εκδηλώσεις στις οποίες τα παιδιά μαθαίνουν, αλλά και εφαρμόζουν την Ορθόδοξη πίστη.
Ο π. Θεολόγος και οι εθελοντές εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την κατασκηνωτική αυτή περίοδο. Ο π. Θεολόγος χαρακτηριστικά είπε. «Είναι δύσκολη και κουραστική δουλειά η κατασκήνωση, αλλά οι χαρές της είναι μεγαλύτερες και η ικανοποίηση αληθινή. Δημιουργούν αισθήματα συγκίνησης και θαυμασμού για τα παιδιά μας».
Ο Μητροπολίτης Σωτήριος μετά τη Θεία Λειτουργία μίλησε σε όλους τους κατασκηνωτές για το μέλλον του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στον Καναδά, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα. Εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του από τό έργο το οποίο γίνεται στις κατασκηνώσεις. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον π. Θ. Δράκο, υπεύθυνο των κατασκηνώσεων, αλλά και τους άλλους ιερείς, τους γονείς και τα παιδιά. Συγκινημένος βαθύτατα είπε. «Δεν περίμενα να ειδώ αυτή την πρόοδο στον Καναδά. Δοξάζω και ευχαριστώ τον Τρισάγιο Θεό που μας αξίωσε να ειδούμε τέτοιες επιτυχίες και ευγνωμονώ όλους όσοι συμβάλλουν στην επιτυχία των κατασκηνώσεών μας σε ολόκληρο τον Καναδά. Ελπίζω με κάθε χρόνο που περνάει να προχωρούμε από πρόοδο σε πρόοδο και να έχουμε πολύ περισσότερες κατασκηνωτικές περιόδους, αλλά και κατασκηνωτές. Δόξα τω Θεώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου