Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου παρουσιάστηκε η όπερα «Προμηθέας δεσμώτης» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2015.

«Προμηθέας δεσμώτης» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2015

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου παρουσιάστηκε η όπερα «Προμηθέας δεσμώτης» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2015.  
Κυριακή 19 Ιουλίου 2015. Μια απο τις ωραιότερες παραστάσεις του καλοκαιριού ήταν ο «Προμηθέας Δεσμώτης» σε σκηνοθεσία Βασίλη Ασημακόπουλου στο Θέατρο Πέτρας.

Μας χαρίσατε μια εξαιρετική παράσταση τόνισε η Πουλογιαννοπούλου Βασιλική, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Πετρούπολης.

Εκ μερους του Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική βραβεύθηκαν, οι καλλιτέχνες ο Δήμος Πετρούπολης, το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2015, και ο διεθνούς φήμης μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής, καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας και του Μπαλέτου του Περμ στην Ρωσία. Το βραβείο θα παρελάβε η μητέρα του κυρία Καίτη Καρατζά, καθηγήτρια πιάνου η οποία ενθουσιασμένη από την όπερα ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες.

Ο Ελληνοκαναδός συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος συσχέτιστε τον μύθο του Προμηθέα με την αντίσταση των Ελλήνων μπροστά στην τυραννική οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.

Υπέροχοι καλλιτέχνες με εξαιρετικές φωνές ερμήνευσαν το έργο με θαυμαστό τρόπο:
Προμηθέας: Βασίλειος Ασημακόπουλος, Ιώ - Θεά Αθηνά - Βία: Νάνσυ Παπακωνσταντίνου, Ωκεανός/Ερμής: Αναστάσιος Στέλλας, Ωκεανίδα/Θεά Ήρα: Μαρία Λυμπεράκου. Τους πρωταγωνιστές συνόδευσαν άρτια η Ράνια Ζέττα, βιόλα και η Βιβή Κλεισούρα, πιάνο. Ηταν μια μαγική μουσική βραδιά και θεάτρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου