Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι Συνελεύσεις της Ι.Μ. Τορόντο

Άριστη επιτυχία είχαν: Η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος της Ι.Μ. Τορόντο. Η Συνέλευση της Νεολαίας. Η Συνέλευση της Φιλοπτώχου. Η Συνέλευση των Κοινοτήτων καθώς και η Πνευματική Σύναξη των ιερέων.

Η συμμετοχή σε αριθμούς ἠταν μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενο και αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες. Υπήρξε απόλυτη συνεργασία και κατανόηση. Όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα, πράγμα το οποίο αποδεικνύει την σύμπνοια, την κατανόηση και την συνεργασία όλων.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν η συμμετοχή της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ (Ε.Κ.Μ.Μ.) και η ομολογία του προέδρου της, κ. Νικολάου Παγώνη, ότι «Μπήκαμε όλοι στη στρούγκα». Η Ε.Κ.Μ.Μ. υπέγραψε οικονομική συμφωνία με την Ι.Μ. Τορόντο και απομένει πλέον μόνο η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο (Ε.Κ.Τ.), η οποία διαφοροποιείται σχετικά. Ως γνωστό στην περιοχή Τορόντο υπάρχουν δέκα έξι (16) Ελληνικές Ορθόδοξες Κοινότητες και η Ε.Κ.Τ. είναι μία από τις δεκαέξι.

Οι Συνελεύσεις της Ι.Μ. Τορόντο έληξαν με Θεία Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Μητροπολίτης Σωτήριος και έλαβαν μέρος σαράντα επτά (47) ιερείς.

Η Πνευματική Σύναξη των ιερέων είχε ουσιαστική σημασία, γιατί συνεζητήθησαν πάρα πολλά θέματα και ελήφθησαν χρήσιμες αποφάσεις και κυρίως δύο.

Α) Για το 2016 προγμαμματίσθηκαν Συνελεύσεις Νεολαίας στο Vancouver, (British Columbia), Edmonton (Alberta), Winnipeg (Manitoba), London (Ontario), Toronto (Ontario), Montreal (Quebec) και Halifax (Nova Scotia). Στις ίδιες πόλεις προγμαμματίσθηκαν για το 2016 θερινές κατασκηνώσεις.

Β) Απεφασίσθη το πρώτο μέρος της Θ. Λειτουργίας μέχρι τα αγιογραφικά αναγνώσματα, να ψάλλεται από τους μαθητές των κατηχητικών και ελληνικών σχολείων και να καταβληθεί προσπάθεια, ώστε το υπόλοιπο της Θ. Λειτουργίας να ψάλεται από όλο το εκκλησίασμα.

Στις επίσημες εκδηλώσεις των Συνελεύσεων έλαβαν μέρος, ο βουλευτής κ. Κ. Μενεγάκης, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό κ. Steven Harper, ο πρέσβης κ. Andrew Bennett, Διευθυντής του Γραφείου Θρησκευτικής Ελευθερίας του Καναδά, εκπροσωπώντας τον υπουργό εξωτερικών του Καναδά κ. Nicholson και ο Yπουργός κ. Τ. Clement. Είχε υποσχεθεί να έλθει από την Ελλάδα, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο κ. Ιωάννης Αμανατίδης, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ορθοδοξίας, αλλά την τελευταία στιγμή λόγω των εξελίξεων στην Ελλάδα εματαίωσε την έλευσή του και την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γεν. Πρόξενος στο Τορόντο κ. Α. Ιωαννίδης. 

Ευχαριστούμε την οργανωτική επιτροπή για την άριστη οργάνωση και ιδιαίτερα την Κοινότητα της Αγ. Αικατερίνης, St. Catharines Ontario, τον π. Δημήτριο Τζανετέα, Ιερ. Προϊστάμενο, τον πρόεδρο κ. Κορόση, Αρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το Διοικητικό Συμβούλιο, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα, την Νεολαία και ιδιαίτερα τον κ. Σταύρο Λάλο και κ. Βασίλη Μακρή και φυσικά την οικογένεια Ηλία και Δημητρούλας Δριτσάκου, οι οποίοι προσέφεραν το επίσημο δείπνο για 350 συνδαιτυμόνες εντελώς δωρεάν. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Νιτσοπούλου, στης οποίας το ξενοδοχείο έγιναν οι Συνελεύσεις της Ι.Μ. Τορόντο και ομολογουμένως οι εξυπηρετήσεις και οι ευκολίες ήταν άριστες. (Ευχαριστούμε την μητέρα Στέλλα Νιτσοπούλου και τους πέντες γιους της).

Οι Συνελεύσεις της Ι.Μ. Τορόντο άρχισαν με διαβίβαση των πατρικών και πατριαρχικών ευχών και ευλογιών του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, από τον Μητροπολίτη Σωτήριο και με την φήμη του Παναγιωτάτου και ετελείωσαν με την φήμη του Παναγιωτάτου.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος εδήλωσε. «Είμαι πανευτυχής διότι οι Συνελεύσεις μας είχαν τόση μεγάλη επιτυχία. Αυτή είναι πραγματική πρόοδος. Κάθε φέτος και καλύτερα και κάθε του χρόνου και ακόμη καλύτερα. Υψώνω νου, ψυχή και καρδιά και δοξολογώ τον Τρισάγιο Θεό και Τον ευχαριστώ για τις τόσες ευλογίες τις οποίες έχει επιφυλάξει για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας στον Καναδά. Ευχαριστώ και την Παναγία, Μητέρα του Χριστού μας. Παρακαλώ η αγάπη του Θεού και της Παναγίας να μας συνοδεύουν πάντοτε. Υποβάλλω στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη τον σεβασμό και την υϊκή αφοσίωση προς την Μητέρα Εκκλησία, όλων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου