Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος στην Ι.Μ. Τορόντο

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, επισκέφθηκε, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, με την συνοδεία του, την Ιερά μας Μητρόπολη. Ο Μητροπολίτης Σωτήριος τον δέχθηκε με πολύ σεβασμό και αγάπη. Τον ξενάγησε στην Ιερά μας Μητρόπολη και την Θεολογική μας Ακαδημία. Παρέθεσε απογευματινό τσάι για τον Μακαριώτατο και την συνοδεία του. Στο τσάι παρεκάθησαν, ο Επίσκοπος Χριστοφόρος και ο π. Τ. Πορφύρης.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος καλωσόρισε στην Ιερά Μητρόπολη τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο εκ μέρους του Παναγιωτάτου Πατριάρχη μας κ. Βαρθολομαίου και του διεβίβασε την αδελφική αγάπη και εκτίμηση του Παναγιωτάτου. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος εξέφρασε την αγάπη του και την εκτίμηση του για τον Παναγιώτατο και είπε χαρακτηριστικά, ότι η Εκκλησία της Σερβίας, έχει πάντοτε συνεργαστεί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και πάντοτε θα συνεργάζεται.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος και ο Μητροπολίτης Σωτήριος αντήλλαξαν δώρα. Είναι η τρίτη φορά που ο Μακαριώτατος επισκέπτεται τον Καναδά. Την πρώτη φορά, με τον αείμνηστο Πατριάρχη Παύλο και τις δύο επόμενες φορές ο ίδιος ως Πατριάρχης. Και τις τρεις φορές ο Μητροπολίτης Σωτήριος τους φιλοξένησε και αναπτύχθηκε μεταξύ τους μια καλή φιλία.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος ήθελε να παραθέσει δείπνο προς τιμή του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου, αλλά, δυστυχώς, ο χρόνος του Πατριάρχη δεν το επέτρεπε.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πατριάρχη Ειρηναίο κατ’ ιδίαν και συνεζήτησαν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και της επικειμένης μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων το 2016, η οποία πρόκειται να συνέλθει στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου