Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Πετυχημένη η Εκδήλωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Βικτώριας Generation 2.0 με ομιλητή τον Δημήτρη Γ. Χριστόπουλο

Εκδήλωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Βικτώριας Generation 2.0 
Συζήτηση για την ιθαγένεια με ομιλητή τον Δημήτρη Γ. Χριστόπουλο αναπληρωτή καθηγητή Θεωρίας του κράτους και του δικαίου στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημιου.
Ο Δημήτρης Γ. Χριστόπουλος ειναι Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου από το 2003(www.hlhr.gr), και μέλος της Ένωσης από το 1996. Από το 2011 αντιπρόεδρος του συμβουλίου. Η Ένωση είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη οργάνωση που δραστηριοποιείται στο χώρο των δικαιωμάτων στην Ελλάδα και μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (www.fidh.org). 
                Ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων (www.kemo.gr), του πρώτου think tankπου ασχολήθηκε με τα μειονοτικά στην Ελλάδα, και υπεύθυνος, μαζί με τον Κωνσταντίνο Τσιτσελίκη, τηςΣειράς Μελετών του ΚΕΜΟ, στις εκδόσεις Κριτική (1998-2008) και Βιβλιόραμα (2009-).

                Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (1996 -), της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικούΘέσεις (1998 -)της Ελληνικής Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης (2003-) της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (2004-2005 και 2008-2010), αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Πολιτογράφησης της Περιφέρειας Ανατολική Αττικής (2011-) και ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Αριστόβουλου Μάνεση (2002 -). 
Πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Generation 2.0 RED είναι η αναγνώριση όλων των παιδιών που γεννιούνται ή/και μεγαλώνουν στην Ελλάδα ως Πολίτες. Ειδικότερα, ως Ισότιμοι Πολίτες με πρόσβαση στα ακριβώς ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις ανεξάρτητα από την καταγωγή των γονιών τους. 
Η τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Μαΐου έρχεται να καλύψει το νομικό κενό που υπάρχει από τον Φεβρουάριο του 2013 όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το άρθρο 1Α του νόμου 3838. Παράλληλα, έρχεται για να αποκαταστήσει και μια τεράστια κοινωνική αδικία, το μη θεμελιωμένο δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένεια των γεννημένων ή /και μεγαλωμένων στην Ελλάδα, παιδιών των μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου