Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Έκθεση Ελληνικής Ιστορίας στον Καναδά: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο

Showcasing Greek History in Canada 2

Θησαυροί της Αρχαίας Ελλάδας στο Καναδικό Μουσείο της Ιστορίας

Στις 4 Ιουνίου, 2015, το Καναδικό Μουσείο της Ιστορίας – Το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές πολιτιστικό Ίδρυμα του Καναδά, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γκατινό, Κεμπέκ στην Οτάβα – άνοιξε την εξαιρετική και ιστορική έκθεση για την Αρχαία Ελλάδα: Οι Έλληνες – Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο.
Περισσότερα από 1,000 άτομα έλαβαν μέρος στα εγκαίνια της Έκθεσης, η οποία περιελάμβανε σχόλια από ένα αριθμό διακεκριμένων ατόμων, παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς που εκτέλεσε το Χορευτικό Συγκρότημα «Οδύσσεια» της Οτάβας και αυθεντικά Ελληνικά εδέσματα, ευγενική προσφορά της Ελληνικής Κοινότητας της Οτάβας.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Σεβασμιώτατος Μηροπολίτης Σωτήριος, Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας των Ελλήνων Ορθοδόξων του Καναδά, ο Εντιμότατος Robert W. Peck, Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, ο Εξοχώτατος Γεώργιος Μαρκαντωνάτος, Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, ο Εξοχώτατος Ελευθέριος Αγγελόπουλος, πρώην Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, και ο κ. Κώστας Μενεγάκης, Μέλος της Βουλής και Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός (Ιθαγένειας και Μετανάστευσης).
Το άνοιγμα της έκθεσης ήταν ένα αξιοσημείωτο γεγονός με ρεκόρ συμμετοχής. Ήταν μια πολύ ταιριαστή αρχή για μια έκθεση που προσφέρει στους επισκέπτες μια εντυπωσιακή ματιά σε έναν λαό και τον πολιτισμό του, που μετέτρεψε την πορεία της ανθρωπότητας.
“Ειλικρινά χειροκροτώ το Καναδικό Μουσείο της Ιστορίας και όλων των οργανώσεων εταίρων της, για τη συνεργασία και την αποφασιστικότητά τους να φέρουν εκατοντάδες ιστορικά εκθέματα από την Ελλάδα και να ενθαρρύνει όλους τους Καναδούς από όλη τη χώρα για να επισκεπτονται αυτή την πραγματικά εκπληκτική έκθεση,” είπε ο Μητροπολίτης Σωτήριος.

Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο
Πρωτοφανής σε μέγεθος και πεδίο εφαρμογής, η έκθεση εξερευνά 5.000 χρόνια της ιστορίας και διαθέτει πάνω από 500 εξαιρετικά εκθέματα από 21 ελληνικά μουσεία, συμπεριλαμβανομένων πολλών κομματιών τα οποία ποτέ δεν έχουν εκτεθεί προηγουμένως έξω από την πατρίδα τους. Τα αντικείμενα διαφωτίζουν το ρόλο της Ελλάδας ως λίκνο του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας. Η Έκθεση: Οι Έλληνες – Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο, παρουσιάζεται από 5 Ιουνίου έως 12 Οκτωβρίου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.historymuseum.ca/thegreeks/

Showcasing Greek History in Canada 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου