Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ «ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ‏

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ «ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


            


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ο Δήμος Κορινθίων διοργάνωσαν με επιτυχία πριν από λίγες ημέρες τα εγκαίνια των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ «ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ».

Η εκδήλωση των εγκαινίων σηματοδότησε επίσημα την έναρξη της λειτουργίας των Δομών, οι οποίες εξυπηρετούν ήδη σε καθημερινή βάση δεκάδες άπορες οικογένειες, που πραγματικά χρειάζονται την στήριξη μας, προσφέροντας φαγητό, φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, βιβλία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Οι δομές που δημιουργήθηκαν από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων είναι Γραφείο Διαμεσολάβησης, Ανοιχτό Κέντρο Διημέρευσης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Φαρμακείο και Κοινωνικό Υπνωτήριο. Υπάρχουν 6 λουτήρες, ιματιοθήκες, πλυντήρια, στεγνωτήρια, παιδότοπος, βιβλιοθήκη, χώρος δημιουργικής απασχόλησης για το παιδί, κοινωνικό φροντιστήριο, κοινωνικό εστιατόριο κ.α.
Τον Αγιασμό τέλεσε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ. Διονυσίου, Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γρηγόριος Θεοδώρου, ο οποίος στο κήρυγμα του τόνισε την συνεχή κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου και την ανάγκη για τη σύμπλευση όλων των φορέων, με σκοπό τη στήριξη των συνανθρώπων μας.




Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός ανέφερε μεταξύ άλλων στο καλωσόρισμα που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους: «Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Μαρωνίτη, όπως και το προσωπικό των Δομών για την άψογη συνεργασία. Επιλέξαμε να γίνουν στο Περιγιάλι οι Δομές αυτές, καθώς ο πρώην Δήμος Άσσου-Λεχαίου αποτελεί μια περιοχή με αστικά χαρακτηριστικά. Μέλημα μας είναι να απλώσουμε τις υπηρεσίες μας και να στηρίξουμε όλες τις περιοχές του Δήμου. Ο Δήμος Κορινθίων θα είναι αρωγός στις προσπάθειες που έχουν στόχο να ανακουφίσουν τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Θα συνεχίσουμε να προάγουμε μέσα από την γενικότερη κοινωνική πολιτική του Δήμου, τη συνοχή του κοινωνικού μας συνόλου, που είναι ο μοναδικός δρόμος για να βγούμε από την έντονη κρίση που βιώνουμε. Κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να περνάει μόνος την κρίση».


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, ο οποίος τόνισε:

«Οι Δομές μας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για την οικογένεια, το παιδί και όλους τους συμπολίτες μας. Το επιστημονικό μας προσωπικό βρίσκεται καθημερινά στη διάθεση των δημοτών, στο «Σπίτι Αγάπης» που δημιουργήσαμε, για να παρέχει τις υπηρεσίες του, με επαγγελματισμό και αλληλεγγύη. Είναι χρέος μας να δώσουμε ανάσα στους συνανθρώπους μας, σε μια περίοδο δύσκολη για όλους και να μην υπάρχει ούτε μια οικογένεια χωρίς έστω ένα πιάτο φαγητό. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οι δομές αυτές είναι ίσως οι πιο σύγχρονες και άρτιες δομές σε όλη την χώρα. Eυχαριστούμε την Δημοτική Αρχή, τους φορείς, την τοπική κοινωνία καθώς και τους χορηγούς μας που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και που δείχνουν ότι αξίες όπως η κοινωνική αλληλεγγύη, έχουν και θα παραμείνουν σε περίοπτη θέση στην ελληνική κοινωνία».

Τον λόγο πήρε επίσης ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μάριος Σταματάκης. Τόνισε τη σημασία της δημιουργίας των Δομών για την περιοχή και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. Αναφέρθηκε επίσης στο σοβαρό έργο που επιτελείται γενικότερα, από το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Αλέξανδρος Γουγάς, δήλωσε ικανοποιημένος από την στελέχωση της Δομής με νέους ανθρώπους και ευχήθηκε να δώσει σημαντική ανάσα στην περιοχή η λειτουργία των Δομών και να ξεπερασθεί άμεσα η έντονη κοινωνικοοικονομική κρίση που ταλαιπωρεί την χώρα και τους πολίτες της. 
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, βραβεύθηκαν οι Χορηγοί, που με τις προσφορές τους συμβάλλουν σημαντικά στη λειτουργία των Δομών. Ανακοινώθηκε επίσης ότι γίνονται δεκτές δωρεές/χορηγίες σε είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικά είδη και σε οικονομική ενίσχυση η οποία θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στην αγορά τροφίμων.
Ο μπουφές των εγκαινίων ήταν χορηγία από την εταιρία « PIETRIS BAKERY-CATERING» (78ο Χλμ. Ν.Ε.Ο.Α.Κ. – Ισθμός Κορίνθου). Το μουσικό σχήμα που διασκέδασε τους ωφελούμενους και τους δημότες, εμφανίζεται στο «OR Party-Restaurant» (Ερμού 39, Κόρινθος), με τους Κωνσταντίνο Πρωτοπαππά, Νατάσα Γκολφίνου, Πάνο Καλογήρου και Λευτέρη Πάνο. Η χορηγία των ηχητικών εγκαταστάσεων έγινε από την εταιρία «Dimakos Group Pro Sound & Light» και τον κ. Δημάκο Αθανάσιο. 
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ. Διονυσίου, Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γρηγόριος Θεοδώρου, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων κ. Χαράλαμπος Καμπούρης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου κ. Μάριος Σταματάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου κ. Γεώργιος Φιλιππακόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κεφάλας Σταύρος και Γουγάς Αλέξανδρος.
Την εκδήλωση των εγκαινίων στήριξαν οι εργαζόμενοι του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Χορηγούς μας: Αρτοποιείο «Το Παραδοσιακό» Κεχρολόγος Χιλιομοδίου, Εργοστάσιο Εμφιαλώσεως Νερού «ΖΗΡΕΙΑ» (Καλλιάνοι, Κυλλήνη, Κορινθίας), «VIP Μεσίτες Ασφαλίσεων» (Πλατεία Δαβάκη 3, 3ος Όροφος, Νίκαια), «Παρόν Club» (Ελευθερίου Βενιζέλου 91, Νέα Σμύρνη, Αττική), Delivery «Η Κατσαρόλα» (Απ. Παύλου 44, Κόρινθος), Οπωροπωλείο Περιγιαλίου «Κατ’Εποχήν», Κρεοπωλείο Περιγιαλίου «Τρύφων Παλυβός», Κρεοπωλείο «Λαφαζάνης» Περιγιαλίου, Αρτοποιείο-Ζαχαροπλαστείο Περιγιαλίου «Το Κεντρικόν», Φούρνος «Αλευριάδης» (Κανταρέ), Φούρνος Περιγιαλίου «Ο Κυριάκος», Ζαχαροπλαστείο «Εντελβάις» (Κροκιδά 52 & Νοταρά, Κόρινθος), Κρεοπωλείο «Λέκκας» (Περιάνδρου 20, Κόρινθος), Φαρμακείο Πέτρου Αγραφιώτη (Περιγιάλι), Super Market Χιλιομοδίου Χαράλαμπου Καλαρά, «Βιβλιαγορά» Κορίνθου (Εθνικής Αντιστάσεως 60, Κόρινθος), Βιβλιοπωλείο «Κουκίδα» (Απ. Παύλου 64, Κόρινθος), Αναψυκτήριο Tip Top Λεχαίου, Ταβέρνα «Ο Φίλιππας» (Κανάρη & Εθνικής Αντιστάσεως, Λουτράκι), Βιβλιοπωλείο «Κιβωτός» (Κολιάτσου 58, Κόρινθος), Ζαχαροπλαστείο «Οι λιχουδιές της Αναστασίας» (Αποστόλου Παύλου 59 & Παλαμά Κωστή, Κόρινθος), Super Market «Άριστα» Χιλιομοδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου