Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Πνευματικές Συνάξεις Φιλοπτώχων Ι. Μητρόπολης Τορόντο



Εδώ και μερικά χρόνια έχει ξεκινήσει στην Ι. Μητρόπολη Τορόντο μια καινούργια, πολλή όμορφη, παράδοση. Τα Σάββατα του Τριωδίου γίνονται Πνευματικές Συνάξεις των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων σε διάφορες πόλεις του Καναδά, με το παρακάτω πρόγραμμα:
-Πρωι-πρωί τελείται η Θ. Λειτουργία από μόνο τον Μητροπολίτη Σωτήριο και όλοι οι συμμετέχοντες κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων.
- Μετά την Θ. Λειτουργία παρατίθεται πρόγευμα-γεύμα για όλους.
-Στην συνέχεια ομιλεί ο Μητροπολίτης Σωτήριος με θέμα το σύνθημα της χρονιάς το οποίο για εφέτος είναι «Υμείς εστέ το φως του κόσμου» (Ματθ. 5,14).
-Μετά την ομιλία και την συζήτηση με τον Μητροπολίτη Σωτήριο, ομιλεί ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού στον οποίο γίνεται η Πνευματική Σύναξη, με θέμα εφέτος «Η φωτεινή πορεία των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων της Ι. Μητρόπολης»
Η πρώτη Πνευματική Σύναξη εφέτος έγινε το Σάββατο 1 Μαρτίου στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Montreal, Quebec. Προσήλθαν περίπου 300 άνθρωποι.
Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι.Ν. είναι ο Πανοσ. Αρχιμ. Δ. Αντωνόπουλος, ο οποίος έκανε και την δεύτερη ομιλία.
Ηταν όντως μία πνευματική πανδαισία. Θα ακολουθήσουν πνευματικές συνάξεις τα επόμενα Σάββατα του Τριωδίου σε διάφορες άλλες πόλεις. Για τον μήνα Μάρτιο έχουν προγραμματιστεί πνευματικές συνάξεις για το Σάββατο 15 Μαρτίου στην Κοινότητα Αγ. Δημητρίου, Sarnia, Ontario και για το Σάββατο 22 Μαρτίου στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου του Βαπτιστή στο Toronto, Ontario.

ΦΩΤΟ 1 : Το πολυπληθές εκκλησίασμα στην πνευματική σύναξη Φιλοπτώχων στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Montreal, QC, την  1/3/14

ΦΩΤΟ 2:Ο Μητροπολίτης Σωτήριος μοιράζει το αντίδωρο.

Από το Γραφείο της Ιεράς Μητρόπολης  
(5 Μαρτίου 2014)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου