Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ «ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ‏

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ο δήμος Κορίνθου σας προσκαλούν την Δευτέρα 17 Μαρτίου και ώρα 7 μμ στα εγκαίνια των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ «ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» επί της οδού Κροκίδα 62, στο Περιγιάλι Κορινθίας.
Η εκδήλωση των εγκαινίων σηματοδοτεί επίσημα πλέον την έναρξη λειτουργίας των δομών οι οποίες και θα εξυπηρετούν δεκάδες άπορες οικογένειες, στην πλειοψηφία τους τρίτεκνες και πολύτεκνες, που πραγματικά χρειάζονται την στήριξή μας, σε καθημερινή βάση, προσφέροντας φαγητό, φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, βιβλία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Οι δομές που δημιουργήθηκαν από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμο Κορίνθου είναι Γραφείο Διαμεσολάβησης, Ανοιχτό Κέντρο Διημέρευσης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Υπνωτήριο. Υπάρχουν 6 λουτήρες, ιματιοθήκες, πλυντήρια, στεγνωτήρια, παιδότοπος, βιβλιοθήκη, χώρος δημιουργικής απασχόλησης για το παιδί, κοινωνικό φροντιστήριο κ.α.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν σε κοινή δήλωσή τους ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO  Πειραιώς και Νήσων, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων της UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός «Ιδιαίτερα σήμερα, στις δύσκολες αυτές συνθήκες, η δημιουργία και η διατήρηση των παραπάνω δομών θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο. Θα δώσουμε ανάσα σε μια περίοδο δύσκολη για όλους τους συνανθρώπους μας. Δημιουργήσαμε ιδιαίτερα σημαντικές δομές, σε ένα άριστο περιβάλλον, μία ανοικτή ζεστή αγκαλιά για τους συνανθρώπους μας και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οι δομές αυτές είναι ίσως οι πιο σύγχρονες και άρτιες δομές σε όλη την χώρα.»
Σας Περιμένουμε στο Περιγιάλι Κορινθίας, Κροκιδά 62 (έναντι αγίας Σωτήρας)
Την εκδήλωση των εγκαινίων θα στηρίξουν οι εργαζόμενοι του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Αξίζει να τονίσουμε ότι από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της δομής η τοπική κοινωνία αγκάλιασε την προσπάθεια μας και μας στηρίζει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου